Femeile din Franța se mobilizează pentru susținerea lui Gisele Pelicot, aflată într-un proces de viol

Publicat:

Femeile din Franța se mobilizează pentru susținerea lui Gisele Pelicot, aflată într-un proces de viol

Femeile din Franța se mobilizează pentru a o susține pe Gisele Pelicot, femeia aflată în centrul unui proces de viol în masă.

Sute de persoane, majoritatea femei, s-au adunat sâmbătă în orașe din Franța pentru a o susține pe Gisele Pelicot, al cărei soț este judecat, acuzat că a drogat-o și a recrutat zeci de străini pentru a o viola într-un caz care a șocat națiunea, scrie Reuters, potrivit stiripesurse.


Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

Asociațiile feministe au convocat aproximativ 30 de adunări în orașe de la Marsilia la Paris, unde pe Place de la Republique se puteau citi pe bannere „Sprijin pentru Gisele” și „Victime vă credem”.

Pe măsură ce povestea sa s-a răspândit în Franța de la începerea procesului la începutul acestei luni, Pelicot, acum în vârstă de 72 de ani, a devenit un simbol al luptei Franței împotriva violenței sexuale.

Decizia ei de a renunța la un proces privat și de a insista asupra unui proces public, care va dura până în decembrie, a fost menită să alerteze publicul cu privire la abuzurile sexuale și leșinurile induse de droguri, au declarat avocații ei.

„Îi mulțumim de o mie de ori pentru curajul său enorm”, a declarat pentru BFM TV Fatima Benomar, militantă feministă din cadrul asociației «Coudes a Coudes», adăugând că adunările au fost, de asemenea, pentru a arăta sprijin tuturor victimelor violurilor.

Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, este acuzat că și-a drogat în mod repetat soția și a permis unor străini să o violeze în locuința cuplului pe parcursul unui deceniu.

El ar fi trebuit să depună mărturie săptămâna aceasta, dar a fost scutit din cauza stării de sănătate. Dacă va fi apt, este de așteptat să depună mărturie luni.

În Marsilia, unde aproximativ 200 de protestatari s-au adunat în fața Palatului de Justiție, Lou Salome Patouillard, o artistă în vârstă de 41 de ani, a declarat: „Sunt aici pentru a o susține pe Gisele și pe toate femeile, deoarece există multe Giseles, prea multe Giseles”.

Procurorii au declarat că Pelicot a oferit sex cu soția sa pe un site web și a filmat abuzul. Alți 50 de bărbați acuzați că au luat parte la abuzuri sunt, de asemenea, judecați.

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

Avocata lui Pelicot, Beatrice Zavarro, a declarat presei franceze că Pelicot își recunoaște faptele. Unii dintre ceilalți acuzați și-au recunoscut vinovăția, în timp ce alții au declarat că au crezut că Gisele Pelicot s-a prefăcut că doarme și a fost o participantă consimțit, potrivit presei franceze.

Fiecare dintre ei riscă până la 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 16 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 16 septembrie în Istorie 16 septembrie este a 259-a zi a calendarului gregorian și a 260-a zi în anii bisecți. 106 zile...

Horoscop 16 septembrie 2024 

Horoscop 16 septembrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize în plan profesional, dar și în dragoste, pentru unii nativi. Leii trebuie să...

O americancă a ocolit globul pe bicicletă în 108 zile, 12 ore și 12 minute

O americancă a ocolit globul pe bicicletă în 108 zile, 12 ore și 12 minute O americancă a făcut cea mai rapidă ocolire a globului...

Fotbalist din LaLiga, condamnat pentru agresiune sexuală asupra unei mascote pe stadion

Fotbalist din LaLiga, condamnat pentru agresiune sexuală asupra unei mascote pe stadion Un fotbalist spaniol din LaLiga a fost condamnat pentru agresiune sexuală asupra unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.