Femeile vor circula gratis cu transportul în comun la New Delhi

Publicat:

Oraşul New Delhi va face transportul gratuit pentru femei pentru a le spori siguranţa, au anunţat luni autorităţile capitalei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Violenţele sexuale în India se află în lumina proiectoarelor, după violul colectiv asupra unei studente la bordul unui autobuz privat la New Delhi în 2012, care a suscitat un val de indignare internaţională.


Citește și : Rouhani trimite mingea în terenul lui Trump: SUA trebuie să revină la un comportament normal înaintea oricărui dialog cu Iranul

Măsura gratuităţii va fi în vigoare în cursul următoarelor două sau trei luni şi ar urma să beneficieze de ea circa 850.000 de femei, potrivit autorităţilor.

Cu un cost estimat de 115 milioane de dolari (102 milioane de euro), măsura ar urma să amelioreze securitatea femeilor şi să reducă poluarea aerului, a explicat Arvind Kejriwal, un responsabil local, în cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul măsurilor pentru ameliorarea securităţii în capitală, guvernul regional intenţionează de asemenea să instaleze 150.000 de camere de supraveghere la New Delhi în acest an, a adăugat Kejriwal.

“Femeile vor putea să se deplaseze gratuit (cu transportul în comun) în aşa fel încât să se simtă în siguranţă”, a mai spus Kejriwal.

Cu aproape 20 de milioane de locuitori, New Delhi este unul dintre oraşele cele mai poluate din lume, potrivit datelor ONU.

Reţeaua de transport public din New Delhi este puţin performantă şi dublarea unora dintre tarifele de metrou în ultimele luni a determinat numeroase persoane să se deplaseze pe jos.

Arvind Kejriwal este şeful micii formaţiuni Partidul Aam Aadmi, care a câştigat detaşat alegerile locale în 2015 promiţând apă potabilă gratuită, electricitate subvenţionată şi asigurarea accesului la servicii de sănătate şi o educaţie mai bună pentru cei săraci.

Citește și : Zeci de mii de oameni aşteptaţi la Londra luni şi marţi pentru un protest împotriva lui Trump

El a mai promis şi ameliorarea securităţii femeilor după violul colectiv comis de şase bărbaţi în 2012 asupra unei studente, care a murit în urma rănilor suferite. Cazul a avut un puternic impact mediatic la nivel mondial şi a provocat o conştientizare a vulnerabilităţii femeilor în India şi în lume.

Circa 40.000 de agresiuni sexuale au fost reclamate în India în 2016, într-o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, dar numărul lor real ar fi chiar mai ridicat şi nu ajunge să fie cunoscut din cauză tăcerii care înconjoară aceste crime într-o ţară care rămâne în mare parte patriarhală, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.