X

Fermier thailandez, nevoit să ucidă 125 de crocodili siamezi, specie critic amenințată

Fermier thailandez, nevoit să ucidă 125 de crocodili siamezi, specie critic amenințată

Natthapak Khumkad, un fermier thailandez, a omorât 125 de crocodili siamezi, specie pe cale de dispariție, după ce un taifun le-a stricat adăpostul, ceea ce ar fi pus în pericol comunitatea locală, scrie CNN.

Natthapak Khumkad, cunoscut sub numele de „Crocodile X”, a luat o decizie dificilă pe 22 septembrie 2024, când a fost nevoit să sacrifice 125 de crocodili siamezi, specie critic amenințată, după ce un taifun a distrus adăpostul în care se aflau. Taifunul Yagi, cel mai puternic din Asia în acest an, a afectat grav nordul Thailandei, inclusiv ferma de crocodili din provincia Lamphun, a lui Natthapak, potrivit stiripesurse.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Cum zidurile adăpostului crocodililor a fost grav erodate, Natthapak s-a temut că reptilele ar putea scăpa și ar pune în pericol comunitatea din apropiere. „Am luat cea mai grea decizie din viața mea”, a declarat fermierul. „Riscul pentru siguranța oamenilor era mult mai mare decât orice altceva”.

Printre crocodilii uciși s-a numărat și Ai Harn, cel mai mare mascul de prăsilă, cu o lungime de 4 metri. Fermierul a recurs la electrocutare pentru a omorî reptilele.

Crocodilii siamezi sunt o specie pe cale de dispariție, cu o populație estimată la doar câteva sute de exemplare sălbatice.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Tags: crocodilitaifun
Diverse