Fermierii acuză Poliţia că a început o campanie de intimidare

Publicat:

Fermierii acuză Poliţia că a început o campanie de intimidare

Asociația „Forța Fermierilor” au acuzat oamenii legii de intimidarea agricultorilor care au ieșit la protest.

„Începând cu joi, 23 noiembrie, conducerea Inspectoratului General de Poliție a pornit campania de provocare și intimidare a fermierilor, care participă sau intenționează să participe la protestul economic din centrul Capitalei”, se arată în mesajul asociației, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Zaharova: 80% dintre moldoveni ‘ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi’ – Stiripesurse.md

Totodată, fermierii s-au declarat indignați și nedumeriți de refuzul Poliției de a acorda asistență în drum spre PMAN și de a organiza un coridor verde pentru a nu provoca incomodități șoferilor.

„Acțiunile nocturne ale colaboratorilor poliției cu rețineri de facto ale unor participanți la protest, la fel, nu este altceva decât o formă de intimidare a agricultorilor. Menționăm că, în aceeași seară, precum și în toate zilele următoare, mai mulți comisari raionali de Poliție, în stilul perioadei statului capturat, telefonau fermierii și cereau retragerea tehnicii agricole din PMAN sau garantarea neparticipării la protest. Oamenii legii exemplifică aceste cazuri cu rețineri și avertizau agricultorii că ei pot fi următorii cu dosarele penale.

Asociația consideră că astfel de măsuri coercitive riscă să ridică gradul de tensiune în rândurile producătorilor agricoli, care sunt disperați la maximum din cauza situației financiare catastrofale. Ei au venit în Capitală să-și caute dreptatea, nefiind auziți de autoritățile multe luni, și nu au avut alte scopuri decât cele economice. Încercarea intimidării, denigrării și linșării celor pe care i-ați numit eroi și patrioți trei ani în urmă nu vă face față, domnilor guvernanți. Totodată, noi categoric cerem tuturor partidelor politice să nu încerce să schimbe conotația protestului. Toți provocatorii politici imediat vor fi denunțați și înlăturați.

Fermierii acuză Poliţia că a început o campanie de intimidare

Prin urmare, solicităm respect din partea Poliției și sistarea imediată a amenințărilor agricultorilor. Marea majoritate a polițiștilor sunt oameni onești și stimați de fermieri. Nu-i impuneți pe ei la abuzuri și conflicte nejustificate. Noi recent am trecut aceste timpuri, care nu ne-au adus nimic bun.

P.S.: Ieri, când Poliția a continuat presiuni asupra fermierilor, mulți din ei s-au antrenat în procesul deszăpezirii Moldovei. Cu tractoarele „scumpe” agricultorii de la sate au sărit în ajutor autorităților și au curățat zeci de drumuri și au scos din nămeți mulți oameni”, se arată în mesajul fermierilor.

Fermierii din 20 de raioane ale țării s-au adunat în Capitală, cu tot cu tehnică, pentru a protesta.

Pe 24 noiembrie, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a fost citat de oamenii legii. Totul s-a întâmplat în fața Guvernului Republicii Moldova, unde până în prezent protestează fermierii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 400 persoane fizice și juridice şi-au pus panouri fotovoltaice

Peste 400 persoane fizice și juridice şi-au pus panouri fotovoltaice Peste 400 de persoane fizice și juridice au instalat panouri fotovoltaice în baza mecanismului de...

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice A încercat să transporte ilicit prin vamă un lot comercial de produse...

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se află la Chișinău. Citește și: Ne așteaptă zile de...

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar Cinci persoane au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.