Fermierii britanici în vârstă sunt ademeniţi cu 100.000 de lire sterline pentru a se pensiona şi a face loc tinerilor cu ‘metode mai verzi’

Publicat:

Fermierii bătrâni din UK urmează să fie plătiți cu până la 100.000 de lire sterline pentru a se retrage din activitate în încercarea de a împrospăta industria cu muncitori mai noi, dornici de metode ecologice și dispuși să transforme câmpurile în locuri mai atrăgătoare.

Ministrul pentru mediu, George Eustice, consideră că unii fermieri mai în vârstă ezită să folosească noile metode ecologice, relatează Daily Mail.


Guvernul britanic crede, de asemenea, că fermierii mai tineri vor fi mai înclinați spre diversificarea afacerilor lor pentru a încorpora glampingul sau campingul.

Și din cauza Brexit-ului, fermierii pot primi acum o pensie mai mare comparativ cu momentul în care Marea Britanie se afla în UE.

Potrivit normelor UE, fermierul mediu ar primi subvenții de aproximativ 21.000 de lire sterline, ceea ce Eustice consideră că îi încurajează pe unii fermieri să „rămână pe margine” și „să nu-și asume riscuri”, transmite BBC.

El a declarat la Oxford Farming Conference că unii fermieri mai în vârstă „stau în calea schimbării”.

El a spus: „O perspectivă nouă poate face o lume diferențiată. Noii intrați sunt esența oricărei industrii vibrante, iar agricultura nu face excepție. ”

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra), a declarat pentru BBC News: „Există dovezi care susţin că fermierii care doresc să părăsească agricultura pot avea dificultăți în a genera capital pentru a face acest lucru.

„Așadar, o sumă forfetară ar putea contribui la costurile mutării într-un loc nou sau pentru mutarea într-un sector alternativ.”

În Marea Britanie, aproape 40% dintre fermieri au peste 65 de ani și, potrivit unui sondaj realizat pe un eşantion de 360 de fermieri, 75% au fost serios interesați de sistemul de pensionare.

Directorul executiv al Asociației Fermierilor, George Dunn, și-a arătat sprijinul pentru această schemă dacă sumele forfetare s-ar fi bazat pe subvențiile pe care le-ar fi primit dacă ar fi rămas în agricultură.

El a adăugat că, deși plățile pe cont propriu nu vor fi suficiente pentru a încuraja fermierii să se retragă din activitate, combinarea acestora cu vânzarea de animale poate face schema mai atractivă.

George Eustice a adăugat că vrea să ajute fermierii mai noi să aibă acces la pământ, ajutând în același timp generația mai în vârstă să iasă la pensie cu demnitate.

În cadrul schemei post-Brexit, subvențiile vor fi utilizate ca stimulent pentru protejarea aprovizionării cu apă și captarea carbonului din sol și copaci.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.