X

Fermierii moldoveni cer ajutor din partea României. Au mers la Ambasadă

Fermierii moldoveni cer ajutor din partea României. Au mers la Ambasadă

Fermierii moldoveni au mers să se plângă de situația critică în care s-au pomenit ambasadorului României la Chișinău, după ce au rămas nemulțumiți de soluțiile propuse de autorități.

Citește și: Certificatul de urbanism pentru construcții în satele mici va fi obținut mai simplu

Reprezentanții Asociației Forța Fermierilor au discutat cu ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu despre situația critică din agricultură generată de secetă și de problemele conexe de ordin financiar cu care se confruntă agricultorii.

„Am abordat o serie de posibile soluții în beneficiul fermierilor si a economiei de pe acest mal al Prutului. Totodată, am apreciat implicarea autorităților de la Chișinău de a identifica cele mai bune soluții, inclusiv cu sprijinul României prin instrumentele de cooperare existente”, a specificat ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu.

De asemenea, părțile  au discutat despre perspectiva europeană a R. Moldova și beneficiile care urmează inclusiv pe parcursul procesului de aderare.

Precizăm că, acum o săptămână,  după o întrevedere eșuată cu premierul Recean și ministrul de profil, Vladimir Bolea, fermierii au înaintat un ultimatul autorităților și insistă asupra decretării stării de urgență în agricultură astfel încât Guvernul să poată obține ajutor financiar mai rapid de la partenerii internaționali. În caz contrar, fermierii amenință c vor ieși din nou în stradă.

Tags: agricultoriAmbasada României la Chișinăufermierifermierii moldoveniForța Fermierilorproteste
Știrile zilei