X

Fermierii protestatari îi sugerează premierului Recean să demisioneze

Fermierii protestatari îi sugerează premierului Recean să demisioneze

În a patra zi de proteste, fermierii îi sugerează șefului Guvernului Dorin Recean să demisioneze acuzându-l de „minciună și manipulare”.

Citește și: Îngrijorări cu privire la interferența străină în viitoarele alegeri

„În țările civilizate demnitarii de așa rang după asemenea acțiuni demisionează”, au menționat fermierii protestatari cu referire la declarațiile de ieri ale premierului Recean a vorbit ieri despre compensații de 200 de milioane alocate pentru fermieri și adoptarea unei legi speciale după modelul României.

„Din start domnul Recean operează cu cifre greșite privind sumele compensațiilor, când insistă că statul a alocat anul curent 200 mln lei pentru fermierii afectați de secetă. Oricine poate verifica că primăvara a fost acordat un ajutor fără nici o plafonare către fermieri din unele raioane în valoarea de 50 mln lei, iar recent pe principiu discriminatoriu au mai fost alocate încă 100 mln lei. Apropo, în România toți fermierii, afectați de secetă, vor primi până la 15 octombrie 200-250 euro per hectar afectat. În continuare domnul prim-ministru insistă că Guvernul și Parlamentul au aprobat legea secetei după modelul României. Atenționăm că este o mare diferență dintre ordonanță de urgență din țara vecină și actul normativ, aprobat în mare grabă de autoritățile din Moldova”, au precizat, în această dimineață, fermierii protestatari.

În ceea ce privește îndemnul la dialog, fermierii se pronunță pentru însă precizează că s-au săturat de „discuții sterile și atitudinea arogantă a autorităților”.

Precizăm că, anterior, agricultorii au cerut demisia ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. Protestele continuă deja a patra zi în mai multe localități ale țării.

Tags: Dorin ReceanFermieriiprotest fermieriRecean demisieVladimir Bolea
Știrile zilei