Fermierii sunt nemulţumiţi de banii promişi de la guvern: Sunt de şase ori mai puţini!

Publicat:

Fermierii sunt nemulţumiţi de banii promişi de la guvern: ‘Sunt de şase ori mai puţini!’

După ce Guvernul a decis alocarea din fondul său de rezervă a sumei de 200 de milioane de lei pentru agricultori, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari afirmă că aceasta este o sumă de șase ori mai mică decât cea necesară, care ar ajunge la o parte din fermieri cu mare întârziere.

Alexandru Slusari a menționat că agricultorii au solicitat, încă din toamna anului 2022, ca Guvernul să se adreseze către partenerii externi după ajutor pentru compensarea parțială a consecințelor crizei în sectorul agrar provocate de secetă și războiul din Ucraina, transmite  ipn.md. 


Citeşte şi: Sute de ucraineni au fugit în România din cauza mobilizării

Alexandru Slusari a adăugat că a fost omisă și solicitarea agricultorilor de instituire a unui moratoriu pentru trei luni la plata datoriilor față de creditori.

Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, a precizat că suportul financiar vine să susțină agricultorii micro și mici pentru a putea munci în continuare ca să asigure cu produse alimentare populația Republici Moldova.

Fermierii sunt nemulţumiţi de banii promişi de la guvern: ‘Sunt de şase ori mai puţini!’

Fermierii din Republica Moldova vor beneficia de ajutorul promis de Guvern în sumă de 200 de milioane de lei. Decizia a fost luată astăzi, 21 august, în cadrul ședinței Guvernului.

„Efortul enorm pe care îl depunem astăzi și anterior trebuie să ajute o parte din fermieri să depășească dificultățile financiare. Sper că fermierii apreciază faptul că toată societatea îi ajută să depășească aceste probleme”, a declarat Dorin Recean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rechini, testați pozitiv la cocaină 

Rechini, testați pozitiv la cocaină  Rechini din apele de coastă ale oraşului brazilian Rio de Janeiro au fost testaţi pozitivi la cocaină, informează Reuters. Aceşti prădători...

Mai multe garaje au fost demolate la Chișinău

Mai multe garaje au fost demolate la Chișinău Mai multe garaje au fost demolate astăzi din sectorul Centru al capitalei. Pretura de sector a...

Trump, furibund împotriva Kamalei Harris: O nebună radicală de stânga, vrea “execuţia bebeluşilor”

Trump, furibund împotriva Kamalei Harris: O nebună radicală de stânga, vrea "execuţia bebeluşilor" Donald Trump a lansat miercuri un atac de o violenţă rară împotriva...

Doi bărbați achitați în prima instanță – recunoscuți vinovați de Curtea de Apel Chișinău

Doi bărbați achitați în prima instanță – recunoscuți vinovați de Curtea de Apel Chișinău Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au admis apelul procurorilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.