X

Fermierii sunt nemulţumiţi de banii promişi de la guvern: Sunt de şase ori mai puţini!

Fermierii sunt nemulţumiţi de banii promişi de la guvern: ‘Sunt de şase ori mai puţini!’

După ce Guvernul a decis alocarea din fondul său de rezervă a sumei de 200 de milioane de lei pentru agricultori, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari afirmă că aceasta este o sumă de șase ori mai mică decât cea necesară, care ar ajunge la o parte din fermieri cu mare întârziere.

Alexandru Slusari a menționat că agricultorii au solicitat, încă din toamna anului 2022, ca Guvernul să se adreseze către partenerii externi după ajutor pentru compensarea parțială a consecințelor crizei în sectorul agrar provocate de secetă și războiul din Ucraina, transmite  ipn.md. 

Citeşte şi: Sute de ucraineni au fugit în România din cauza mobilizării

Alexandru Slusari a adăugat că a fost omisă și solicitarea agricultorilor de instituire a unui moratoriu pentru trei luni la plata datoriilor față de creditori.

Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, a precizat că suportul financiar vine să susțină agricultorii micro și mici pentru a putea munci în continuare ca să asigure cu produse alimentare populația Republici Moldova.

Fermierii sunt nemulţumiţi de banii promişi de la guvern: ‘Sunt de şase ori mai puţini!’

Fermierii din Republica Moldova vor beneficia de ajutorul promis de Guvern în sumă de 200 de milioane de lei. Decizia a fost luată astăzi, 21 august, în cadrul ședinței Guvernului.

„Efortul enorm pe care îl depunem astăzi și anterior trebuie să ajute o parte din fermieri să depășească dificultățile financiare. Sper că fermierii apreciază faptul că toată societatea îi ajută să depășească aceste probleme”, a declarat Dorin Recean.

Tags: Alexandru SlusariForța Fermierilor
Categorii: PoliticăSocialȘtirile zilei