X

Fermierii sunt rugați să supravegheze starea de sănătate a animalelor domestice și sălbatice (ANSA)

Fermierii sunt rugați să supravegheze starea de sănătate a animalelor domestice și sălbatice

ANSA informează că supravegherea stării de sănătate a animalelor sau păsărilor domestice și sălbatice este foarte importantă pentru cunoașterea stării de sănătate la nivel național.

În acest sens, fermierii sunt rugați să comunice autorităților dacă observă corpuri neînsuflețite ale animalelor sau schmbări ale stării de sănătate a acestora, potrivit agrotv.md.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

De asemenea, acest lucru este important și pentru întocmirea analizelor privind riscul de trecere a anumitor infecții de la animalele din mediul sălbatic, la cele domestice.

Depistarea din timp a unor astfel de cazuri, ajută autorităţile responsabile de sănătatea animalelor şi siguranţa alimentelor în stabilirea măsurilor de profilaxie şi control al infecțiilor.

Pentru semnalarea cazurilor de îmbolnăvire sau corpuri neînsuflețite găsite, crescătorii de animale trebuie să completeze formularul următor: https://www.ansa.gov.md/uploads/files/_thumbs/Files/formular%20notificare%20cazuri%20animale.pdf

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Tags: animaleANSApăsări
Social