X

Ferrari își suspendă producția de vehicule pentru piața din Rusia

Constructorul de automobile de lux Ferrari a anunțat marți că își va suspenda exporturile către Rusia, din cauza invaziei în Ucraina, scrie Reuters, informează mediafax.

“Având în vedere situația actuală, Ferrari a luat decizia de a suspenda producția de vehicule pentru piața rusă până la noi ordine”, a precizat compania italiană într-un comunicat. “Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și vom respecta întotdeauna toate regulile, reglementările și sancțiunile”, a precizat aceasta.

Citește și :  Un parlamentar leton a plecat în Ucraina să lupte cu invadatorii ruşi

Ferrari se adaugă la o serie de companii, inclusiv producători auto și grupuri de bunuri de lux, care au luat măsuri pentru a limita, suspenda sau ieși din activitățile comerciale din Rusia după invazia Moscovei în Ucraina. citeste mai departe

Producătorul rival de mașini sport Lamborghini, o unitate a Volkswagen, a declarat marți că și-a suspendat afacerile cu Rusia.

Săptămâna trecută, Ferrari a declarat că Rusia este o piață foarte mică pentru ea și că nu vede în acest moment niciun impact asupra lanțului său de aprovizionare ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Ferrari a mai spus marți că donează un milion de euro (1,09 milioane de dolari) pentru a sprijini ucrainenii aflați în dificultate.

Citește și : Partidul lui Putin cere naţionalizarea fabricilor ale căror companii au plecat din Rusia

Tags: FerrariLamborghinirusiasanctiuniucrainaVolkswagen
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina