Festivalul de la Salzburg introduce bilete personalizate

Publicat:

Ediţia din acest a Festivalului de la Salzburg va prezenta doar jumătate din spectacolele de muzică şi teatru planificate iniţial, iar spectatorii şi artiştii vor trebui să respecte regulile sanitare, au anunţat marţi organizatorii evenimentului, citaţi de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Pandemia de coronavirus a condus la schimbări în cadrul ediţiei centenare, printre acestea numărându-se introducerea biletelor personalizate, astfel încât participanţii să poată fi contactaţi în cazul unui nou focar de COVID-19 în Salzburg.


Citeşte şi: Austriacul care spiona pentru Rusia a fost ELIBERAT

De asemenea, evenimentele nu vor include pauze şi cocteiluri.

Artiştii care nu pot menţine distanţa de un metru pe scenă vor fi supuşi unor teste săptămânale pentru depistarea virusului şi vor trebui să ţină jurnale pentru monitorizarea stării personale de sănătate.

Salzburg este unul dintre puţinele festivaluri de muzică din Europa care se vor desfăşura în această vară, în pofida pandemiei.

Organizatorii planificaseră circa două sute de spectacole pentru a celebra aniversarea a 100 de ani de istorie a festivalului, desfăşurat în oraşul în care s-a născut compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart. Programul evenimentului din acest an, care are loc în luna august, a fost însă redus la 100 de spectacole în contextul în care măsurile de izolare din Austria au întârziat repetiţiile şi au perturbat planificările iniţiale.

Citeşte şi: Mai mulţi lideri europeni cer o pregătire mai bună pentru următoarea pandemie

Noua piesă a autorului austriac Peter Handke, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, a supravieţuit reducerii numărului de spectacole din program. Piesa sa, ”Zdenek Adamec” tratează povestea unui tânăr care şi-a dat foc în Praga, în 2003, în semn de protest împotriva evoluţiilor politice şi de mediu.

Doar două opere vor fi interpretate în cadrul ediţiei din acest an – ”Elektra”, de Richard Strauss şi ”Cosi fan tutte”, de Mozart. Aceasta din urmă, produsă de regizorul german Christoph Loy, este o versiune minimalistă, ”adaptată la ceea ce am trăit în ultimele săptămâni”, a spus directorul artistic al festivalului, Markus Hinterhaeuser. ”Însă, nu va fi un Covid fan tutte”, a adăugat el în glumă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.