Au fost anunțate nominalizările celei de-a 68-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin

Publicat:

Lungmetraje regizate de Gus Van Sant, Benoit Jacquot, Alexey German Jr. şi Malgorzata Szumowska se regăsesc pe lista primelor pelicule ce au fost incluse în competiţia celei de-a 68-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, au anunţat luni organizatorii evenimentului, citaţi de AFP.

Filme noi cu Isabelle Huppert şi Joaquin Phoenix îşi vor disputa Ursul de Aur, cel mai prestigios trofeu atribuit în cadrul Berlinalei, care va avea loc în luna februarie, conform agerpres .


Astfel, regizorul francez Benoit Jacquot a fost inclus în competiţia oficială cu cel mai recent film al său, drama “Eva”, în care actriţa Isabelle Huppert interpretează rolul unei femei fatale.

Citește și : Un tren a DERAIAT pe un pod peste o autostradă din statul american Washington

Pelicula reprezintă o nouă adaptare a thrillerului psihologic omonim scris de romancierul britanic James Hadley Chace. Un film – devenit clasic – a fost regizat de Joseph Losey pe baza acelui volum în 1962, în care rolul principal a fost jucat de Jeanne Moreau.

La Berlin va fi prezent în competiţie şi cel mai recent film al regizorului american Gus Van Sant, intitulat “Don’t worry, we won’t get far on foot”, în care Joaquin Phoenix interpretează un desenator tetraplegic.

Actriţa germană Sandra Huller, care s-a remarcat pe plan internaţional în comedia de mare succes “Toni Erdmann”, este capul de afiş al filmului “In den Gangen”, de Thomas Stuber, inclus de asemenea în competiţia Berlinalei 2018.

O altă producţie germană selectată în competiţia acestui festival este “Mein Bruder heisst Robert und ist ein Idiot”, de Philip Groning.

Au mai fost selecţionate filmul rusesc “Dovlatov”, de Alexey German Jr, cel italian “Figlia mia”, de Laura Bispuri, şi cel polonez “Twarg” (“Mug”), de Malgorzata Szumowska.

Tot luni, organizatorii au anunţat şi primele două filme ce au fost incluse în secţiunea Berlinale Special. Acestea sunt “The Bookshop”, de Isabel Coixet, şi “Das schweigende Klassenzimmer”, de Lars Kraume. Berlinale Special este o secţiune care face parte din programul oficial al festivalului, în care sunt proiectate filme recente ale unor cineaşti contemporani, dar şi documentare şi producţii cinematografice realizate în formate mai puţin cunoscute.

Aşa cum a fost deja anunţat, Berlinala 2018 se va deschide pentru prima dată în instoria festivalului cu un film de animaţie, “Isle of Dogs”, regizat de americanul Wes Anderson, un cineast care a câştigat Marele Premiu al Juriului la Berlin în anul 2014 cu pelicula “The Grand Budapest Hotel”.

În 2016, Ursul de Aur a fost câştigat de filmul ungar “On body and soul”, de Ildiko Enyedi, ce prezintă o poveste de iubire poetică şi visătoare, ce se desfăşoară pe fundalul unui abator.

Regizorul german Tom Tykwer, cunoscut pentru filme precum “Run Lola Run”, “Perfume: The Story of a Murderer” şi “Cloud Atlas”, va fi prezida juriul Berlinalei 2018.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 15 – 25 februarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.