Festivalul internaţional de film de la Berlin a adăugat cinci noi filme la competiţia oficială

Publicat:

Festivalul internaţional de film de la Berlin a adăugat cinci noi filme la competiţia oficială, printre care şi premierele mondiale ale unor pelicule semnate Steven Soderbergh şi Jose Padilha, relatează luni DPA.

Filmul “Unsane” al lui Soderbergh este despre o femeie internată împotriva voinţei ei într-o instituţie psihiatrică şi îi are pe afiş pe Claire Foy, Joshua Leonard şi Jay Pharoah.


“7 Days in Entebbe”, regizat de Jose Padilha, este inspirat din misiunea de salvare dramatică din 1976 a pasagerilor unui zbor deturnat al Air France, conform agerpres .

Din cele 24 de filme care vor fi incluse în competiţia oficială de la Berlinală, 19 vor concura pentru principalele premii, Ursul de Aur şi Ursul de Argint. Potrivit site-ului festivalului, până acum au fost anunţate 23 dintre cele 24 de filme din competiţia oficială.

Citește și : Silvio Berlusconi a afirmat că sub îndrumarea sa, Rusia ar fi aderat la NATO în urmă cu peste 15 ani

Printre noile filme intrate în competiţie anunţate luni sunt şi drama mexicană a lui Alonso Ruizpalacios, “Museo”, cu Gael Garcia Bernal în rolul principal, sau filmul regizorului filipinez Lav Diaz “Anotimpul diavolului”, descris ca o operă rock anti-muzicală.

De asemenea, festivalul a mai anunţat că vrea să difuzeze la cea de-a 68-a ediţie debutul regizoral al actorului britanic Rupert Everett, filmul biografic despre Oscar Wilde “The Happy Prince”, în cadrul secţiunii “Berlinale Special”. Această secţiune va include în total de 12 filme şi şapte seriale.

Potrivit DPA, filmele lui Padilha şi Soderbergh vor fi prezentate în afara competiţiei, ceea ce înseamnă că nu vor concura pentru vreunul din premiile importante. Lor li se va adăuga, tot în afara competiţiei, şi ultimul film al regizorului bulgar Milko Lazarov, “Aga”, care spune povestea familiei unui crescător de reni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.