Festivalul Internaţional de Film de la Locarno : Ethan Hawke va fi distins cu Premiul de Excelenţă

Publicat:

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, care se va desfăşura în perioada 1 – 11 august, va acorda Premiul de Excelenţă actorului, regizorului şi scenaristului american Ethan Hawke, au informat organizatorii citaţi joi de EFE, potrivit agerpres.

Starul hollywoodian va primi premiul la 8 august în Grande Place de Locarno, scenariul principal al acestui festival cinematografic din Elveţia, cu prilejul vizionării în premieră europeană a celui mai recent film al său în calitate de regizor, ‘BLAZE’, care a fost prezentat la Festivalul Sundance.


Citește și : Donald Trump iese la contraatac în scandalul cu starleta XXX

Ethan Hawke, 47 de ani, este “un talent polifaţetic al cinematografiei americane şi internaţionale”, semnalează organizatorii festivalului într-un comunicat. În cariera sa de peste 30 de ani, actorul “nu a încetat niciodată să experimenteze, să testeze noi genuri şi mijloace şi a avut mereu o privire angajată”, notează comunicatul.

Ethan Hawke, care a debutat în lumea filmului la 14 ani cu ‘Explorers’ (1985), a devenit cunoscut datorită filmului “Dead Poets Society’ (1989), în regia lui Peter Weir, unde l-a interpretat pe introvertitul student Todd Anderson alături de Robin Williams. A devenit renumit, în 1995, datorită trilogiei realizate de Richard Linklater, ‘Before Sunrise’, ‘Before Sunset’ (2003) şi ‘Before Midnight’ (2013). La partea a doua şi a treia, Hawke a scris scenariile, ambele fiind nominalizate la premiile Oscar.

Ca actor a lucrat cu mari regizori, precum Andrew Niccol: ‘Gattaca’ (1997), ‘Lord of War’ (2005), ‘Good Kill’ (2014); sau ‘Antoine Fuqua: ‘Training Day’ (2001), ‘Brooklyn’s Finest’ (2009) şi ‘The Magnificent Seven’ (2016). Interpretarea sa alături de Denzel Washington în ‘Training Day’ a fost cea care i-a adus prima sa nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

A doua nominalizare a primit-o în 2014, pentru rolul său din filmul lui Richard Linklater ‘Boyhood’, care a fost turnat timp de 12 ani, din 2002 până în 2013. În ultimii ani, Ethan Hawke şi-a continuat cariera ca unul dintre cei mai respectaţi regizori şi a interpretat rolul principal în filmul ‘First Reformed’, scris şi regizat de Paul Schrader.

Citește și : Parlamentul European cere AMÂNAREA alegerilor prezidenţiale din Venezuela

Debutul său în spatele camerei a fost cu filmul ‘Chelsea Walls’ (2001), urmat de ecranizarea romanului ‘The Hottest State’ (2006), de documentarul ‘Seymour: An Introduction’ (2014) şi de recentul ‘BLAZE’, în care prezintă controversata viaţă a cântăreţului de muzică country, Blaze Foley, interpretat de Benjamin Dickey.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.