X

Festivalul Pădurilor, amânat pentru 21 septembrie din cauza ploilor

Festivalul Pădurilor, amânat pentru 21 septembrie din cauza ploilor

Festivalul Pădurilor, care urma să aibă loc pe 14 septembrie la reședința prezidențială de la Condrița, a fost amânat pentru sâmbătă, 21 septembrie. Decizia a fost luată, având în vedere prognoza cu privire la ploile abundente din acest weekend, anunță organizatorii.

Toate datele actualizate despre eveniment vor fi plasate pe pagina oficială a Festivalului Pădurilor, potrivit jurnal.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Reamintim că evenimentul este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Societatea Ecologică “Biotica” și face parte din acțiunile Programului Național de Împădurire.

Prin organizarea festivalului, un eveniment cu expoziții, ateliere, discuții, activități, distracții, relaxare, iarmaroc și programe artistice, organizatorii își propun să vorbească unui public cât mai numeros despre necesitatea și oportunitățile pe care le avem pentru împădurirea republicii.

Festivalul este este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Societatea Ecologică “Biotica”, cu sprijinul Suediei, în parteneriat cu Președinția Republicii Moldova, Ministerul Mediului, Ministerul Afacerilor Interne, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Norvegia, Primăria mun. Chișinău, Lafarge Moldova, EcoRep Moldova, Orange Moldova, MoldControl și EcoLocal.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Amintim că Programul Național de Împădurire, creat la inițiativa Președintei Maia Sandu, a fost lansat în toamna anului 2023 și urmărește mobilizarea întregii țări pentru plantarea a peste 145 000 de hectare de păduri în următorii 10 ani.

Tags: Festivalul PădurilorMoldovaploi
Cultură și Media