Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine la Chișinău

Publicat:

Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine la Chișinău

15 producători de pomușoare și 20 apicultori vor expune spre vânzare mai multe tipuri de pomușoare și de miere la Festivalul pomușoarelor și mierii ce se va desfășura în acest weekend în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Potrivit directorului executiv al Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, Ion Maxim, vizitatorii vor putea procura la festival mai multe tipuri de miere, începând cu mierea polifloră și până la miere de levănțică și coriandru, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Centrele de cazare temporară pentru refugiații din Ucraina vor fi ÎNCHISE – Stiripesurse.md

Totodată, apicultorii vor oferi vizitatorilor un spectru larg de produse apicole cum este lăptișorul de matcă, polenul sau cocktailurile apicole, recomandate de medicina naturistă pentru fortificarea imunității și prevenirii diverselor maladii.

Președintele Asociației „Pomușoarele Moldovei”, Aneta Ganenco, susține că în cadrul ediției curente, vor fi expuse mai multe tipuri de pomușoare de soiuri remontante de zmeur, coacăze, mure, fructe goji, dar și pomușoare de sezon, cum sunt afinele. Toate fructele moi vor fi oferite comercializării cu degustații, iar cumpărătorii vor putea procura pomușoare direct de la fermieri, la un preț de sinecost, fără taxe intermediare.

Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine la Chișinău

Surpriza evenimentului va fi zmeura remontantă „Enrosadira” – un soi nou pentru R. Moldova, cu gustul și aromă deosebită, aspectul comercial atractiv, care va fi propusă consumatorului local pentru prima dată. Asemenea plantații inovative sunt un exemplu că și fermierii moldoveni au capacitățile și cunoștințele necesare, pentru a oferi consumatorului un produs de calitate europeană.

„Festivalul pomușoarelor și mierii de albine” este o platformă, care le oferă posibilitate consumatorilor să interacționeze direct cu producătorii și să afle despre povestea pasiunii lor, să-și expună opiniile, și să facă schimb de rețete. Evenimentul este de binefacere, fiecare vizitator poate oferi un suport în formă de donații persoanelor cu nevoi speciale. Evenimentul se va desfășura în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, pe 12-13 august, începând cu ora 10:00.

În cadrul Festivalului va fi desfășurat un vast program cultural-artistic cu participarea artiștilor populari.

Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine la Chișinău

Festivalul este organizat de AO „Pomușoarele Moldovei” și AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, în parteneriat cu Pretura sectorului Buiucani, Primăria municipiului Chișinău și cu suportul Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală (USAID), cu scopul de a susține producătorii locali.

În prezent, în R. Moldova, sunt circa 7.000 de apicultori care au în gestiune peste 265.000 de familii de albine și aproximativ 600 de gospodării de pe ambele maluri ale râului Nistru, care produc pomușoare pe suprafața de 4.300 de hectare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.