X

Festivalul recoltei din Kerala dă un BOOM de noi infectări cu coronavirus

India a raportat joi 46.164 de cazuri noi de coronavirus, o creştere accelerată pe care experţii o pun pe seama festivalului recoltei desfăşurat în statul Kerala (sud), potrivit DPA şi agerpres.

E pentru prima dată după 7 iulie când bilanţul zilnic al infectărilor depăşeşte pragul de 45.000 de cazuri, potrivit datelor publicate de centrul dedicat COVID-19 din cadrul Universităţii Johns Hopkins.

Citeşte şi: Cel mai modern tanc rusesc, ABANDONAT pe un teren viran din Volgograd – Black News

Cazurile noi au fost cu aproape 45% mai numeroase decât bilanţul raportat marţi, de 25.467 de infectări.

În statul Kerala au fost înregistrate 31.445 de cazuri, reprezentând peste 68% din numărul total al infectărilor raportat joi pe întreg teritoriul Indiei.

În urma analizei cazurilor şi a statisticilor privind testarea, s-a constatat că relaxarea restricţiilor pe perioada festivalului tradiţional al recoltei de la Onam, desfăşurat pe 21 august, a avut un impact negativ asupra gestionării COVID-19, inversând tendinţa descendentă din regiune, potrivit Times of India.

Guvernul federal crede că recrudescenţa cazurilor din Kerala s-ar putea răspândi şi în alte regiuni ale ţării, ducând la un potenţial al treilea val al pandemiei pe teritoriul ţării, se mai precizează în articol.

Autorităţile sunt totodată îngrijorate că o transmitere mai extinsă ar putea avea drept efect apariţia unei noi variante care să diminueze eficienţa vaccinului.

Un studiu realizat de Institutul Naţional pentru Managementul Dezastrelor a preconizat o creştere a numărului de cazuri încă din octombrie.

Citeşte şi: ‘Ameninţare importantă de atac terorist’ în Afganistan! UK recomandă evitarea oricărei călătorii – Black News

India se situează pe locul al doilea, după Statele Unite, în ceea ce priveşte numărul de cazuri, cu 32,5 milioane de infectări. Peste 436.300 de persoane au decedat.

Ritmul campaniei de vaccinare din India, ţară cu peste 1,3 miliarde de locuitori, este lent.

Deşi au fost administrate 600 de milioane de doze, doar 32% din populaţie va fi vaccinată până la sfârşitul anului în ritmul actual, potrivit postului de televiziune NDTV. 

Tags: covid-19Festivalul recolteiIndiaInstitutul Naţional pentru Managementul DezastrelorKeralaOnam
Categorii: Știrile zilei