X

Festivalul Strugurelui 2024, eveniment de tradiție pentru producătorii de struguri din Moldova

Festivalul Strugurelui 2024, eveniment de tradiție pentru producătorii de struguri din Moldova

Pe 25 august 2024, orașul Cimișlia se va transforma într-un adevărat paradis al iubitorilor de struguri, găzduind cea de-a noua ediție a evenimentului Festivalul Strugurelui.

Viticultori de pretutindeni se vor aduna pentru a-și prezenta cele mai alese recolte, într-un eveniment ce promite să fie un adevărat spectacol al gustului, tradiției și pasiunii pentru pământ, potrivit agrobiznes.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Festivalul Strugurelui 2024

Festivalul începe la ora 10:00 și îi invită pe toți cei pasionați de struguri să pășească într-o lume în care dulceața fructului se împletește cu arta, într-o experiență multisenzorială.

Expozițiile de struguri vor dezvălui nu doar rodul muncii asidue a viticultorilor, ci și poveștile din spatele fiecărui ciorchine – povești scrise de mâini dibace, care știu cum să transforme pământul roditor în fructe demne de a fi savurate.

Degustările vor fi o ocazie unică de a explora varietatea gusturilor, de la dulce-acrișor la aromele complexe și sofisticate ale soiurilor expuse.

În paralel cu expozițiile și degustările, scena festivalului va prinde viață cu un program artistic captivant, unde tradițiile locale vor fi puse în valoare prin muzică, dans și costume tradiționale. ntul se contopesc într-un spectacol de culoare și sunet.

Concursul „Vița de Aur”

Punctul culminant al evenimentului va fi, fără îndoială, concursul „Vița de Aur”. Aici, cele mai strălucite stele ale viticulturii moldovenești vor fi recunoscute și premiate pentru munca lor de excepție.

Categoriile includ titluri prestigioase precum „Via anului”, „Viticultorul anului”, „Cel mai bun producător de struguri pentru masă”, „Cel mai bun tânăr producător de struguri pentru masă”, „Cel mai bun exportator de struguri pentru masă” și „Promotorul strugurilor pentru masă pe piața locală”.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

„Festivalul Strugurelui” este mai mult decât un simplu eveniment; este un omagiu adus tradiției viticole moldovenești, un loc unde pasiunea pentru struguri este celebrată și unde fiecare vizitator poate deveni parte dintr-o poveste veche de secole.

Cimișlia, cu peisajele sale pitorești și oamenii săi primitori, vă așteaptă să vă alăturați acestei sărbători a gustului și tradiției.
Tags: Moldovastruguritradiţie
Cultură și Media