X

Festivalul Vinului de Autor 2024: 36 de crame și peste 4500 de vizitatori

Festivalul Vinului de Autor 2024: 36 de crame și peste 4500 de vizitatori

Cea de-a II-a ediție a Festivalului Vinului de Autor, organizată de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova, a avut loc pe 7 și 8 septembrie în scuarul Muzeului Național de Istorie, aducând la un loc nu doar iubitorii de vinuri autentice, ci și profesioniști din domeniul vinificației.

La festival au participat 36 de crame, potrivit agrobiznes.md.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare dedicată vinurilor de autor, oferind participanților două zile pline de lansări de vinuri noi, masterclass-uri captivante susținute de somelieri cu o vastă experiență, muzică bună, concursuri.

Pe durata celor 2 zile la festival au fost peste 4500 de vizitatori.

Festivalul a evidențiat pasiunea și dedicarea micilor producători de vinuri, care transformă fiecare sticlă de vin într-o poveste unică.

De la vinuri mature și sofisticate până la cele mai noi creații, fiecare produs expus a reflectat efortul și dragostea producătorilor pentru această artă.

Masterclass-urile au oferit ocazia participanților să învețe mai multe despre procesul de producție, caracteristicile vinurilor, dar și despre tehnicile de degustare, fiind o oportunitate de formare pentru cei interesați să aprofundeze cunoștințele în domeniu.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Prin această ediție, Festivalul Vinului de Autor s-a impus ca un eveniment de referință în peisajul vinicol al Republicii Moldova, consolidând importanța micilor producători de vinuri și promovând calitatea, autenticitatea și diversitatea vinurilor locale.

Asociația Micilor Producători de Vinuri din Republica Moldova numără la moment 65 de membri.

Tags: crameFestivalul Vinuluivizitatori
Știrile zilei