X

Festivalul Vinului de Autor a atras mii de iubitori de vinuri în Chișinău

Festivalul Vinului de Autor a atras mii de iubitori de vinuri în Chișinău

În weekendul din 8-9 septembrie 2024, curtea Muzeului Național de Istorie din Chișinău a găzduit a doua ediție a Festivalului Vinului de Autor, un eveniment dedicat promovării micilor vinificatori din Republica Moldova.

Organizat de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova, cu sprijinul USAID și al altor parteneri, festivalul a reunit 36 de vinării autohtone și a atras aproximativ 4500 de vizitatori. Festivalul a oferit o platformă pentru micii producători de vinuri să prezinte soiuri autohtone, precum Viorica, Feteasca Albă și Feteasca Neagră, alături de reinterpretări ale soiurilor internaționale.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost prezentă la eveniment, discutând cu producătorii și degustând vinurile acestora, iar vicepremierul și ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, a vizitat festivalul a doua zi, impresionat de evoluția micilor vinificatori. Evenimentul a inclus degustări ghidate, master-class-uri susținute de sommelieri locali, activități culturale și un concert live, oferind participanților o experiență deosebită.

Micii producători au avut ocazia să prezinte vinuri noi și din loturi limitate, iar festivalul a devenit o oportunitate excelentă pentru iubitorii de vinuri să exploreze bogăția vinurilor moldovenești și să susțină comunitatea locală de vinificatori.

Tags: chisinauFestivalul Vinului de Autor
Categorii: SocialȘtirile zilei