Fidesz nu iese din vorba lui Orban! Partidul ungar este gata să iasă din PPE

Publicat:

Grupul Fidesz din Parlamentul European va ieşi de sub umbrela Partidului Popular European (PPE) dacă acesta din urmă decide restrângerea drepturilor europarlamentarilor Fidesz, a afirmat miercuri liderul lor, Tamas Deutsch, citat de Reuters, potrivit agerpres.  

Deutsch a subliniat într-un mesaj adresat Reuters că ar fi “inacceptabil” ca PPE să restrângă drepturile eurodeputaţilor Fidesz, în condiţiile în care alegătorii sunt cei care le-au acordat aceste drepturi şi nu PPE, care a pus sub semnul îndoielii respectarea democraţiei de către formaţiunea guvernamentală ungară.


Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

Cotidianul proguvernamental ungar Magyar Nemzet a scris miercuri că reprezentanţii Fidesz din PE se vor retrage în cursul zilei din facţiunea PPE.

PPE – cel mai mare grup din Parlamentul European, cu 187 de mandate – are prevăzută pentru miercuri o şedinţă ce se anunţă tensionată, fiind aşteptat un vot asupra unei modificări de regulament ce ar permite excluderea completă a unor formaţiuni, a consemnat dpa.

Liderii PPE sunt de mai mulţi ani în conflict cu premierul ungar Viktor Orban şi partidul său naţionalist de dreapta, la mijloc fiind, între altele, insulte adresate fostului preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

PPE a suspendat Fidesz în 2019, dar cei 12 eurodeputaţi ai formaţiunii ungare au rămas în grup.

Săptămâna trecută, Viktor Orban i-a scris politicianului german Manfred Weber, liderul grupului PPE din PE, atenţionând la rândul său că Fidesz va ieşi definitiv din grup dacă acesta va decide modificarea regulamentului astfel încât să permită excluderea unor formaţiuni, aminteşte dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.