Fiecare european generează anual peste 34 de kilograme de deşeuri de plastic

Publicat:

Fiecare cetăţean european a generat în 2019 în medie 34,4 de kilograme de deşeuri sub formă de ambalaje de plastic, potrivit datelor publicate de Eurostat, care a precizat că 41 % dintre aceste produse au fost reciclate, reprezentând 14,1 kilograme pe cap de locuitor, relatează miercuri EFE, potrivit agerpres.

Oficiul de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat) notează într-un comunicat că între 2009 şi 2019 volumul ambalajelor de plastic din cadrul UE pe cap de locuitor a crescut cu 24 %, reprezentând 6,7 kilograme, deşi rata de reciclare a acestor deşeuri a avansat mai rapid până la 50 %, însemnând cu 4,7 kilograme mai mult.


Citeşte şi: Românii ar putea scăpa de viza de intrare în SUA – Black News

Media comunitară de reciclare a acestor recipiente pe cap de locuitor a fost de 41 %, deşi cu unele diferenţe extreme de între 70 % în Lituania şi 11 % în Malta.

În afară de ţara baltică, s-au clasat peste media UE ţări precum Cehia (61 %), Bulgaria (59 %, cu date din 2018), Ţările de Jos (57 %), Suedia şi Slovacia (ambele cu 53 %), Spania (52 %), Cipru (51 %) şi Slovenia (50 %).

În schimb, în afară de Malta, ţările care au avut cea mai mare rată de reciclare a ambalajelor din plastic au fost Franţa (27 %), Irlanda (28 %), Austria (31 %), Polonia (32 %) şi Ungaria (33 %).

Citeşte şi: ATAC jihadist în Irak! Cel puţin 11 au murit! – Black News

Uniunea Europeană a adoptat în 2018 un nou cadru juridic, încă în fază de implementare, pentru a avansa spre o economie mai circulară, astfel încât UE să recicleze în 2025 50 % din ambalajele de plastic folosite şi de 55 % în 2030, altfel spus dublu faţă de cele prevăzute într-o măsură din 1994.

Una dintre măsurile cele mai tranşante ale UE pentru a soluţiona această problema este o contribuţie naţională de 0,8 euro per kg, în funcţie de cantitatea de deşeuri de plastic nereciclate, în vigoare din ianuarie 2021, şi care va merge la fondul comunitar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.