Fierbe Atlanticul! Americanii stau cu ochii pe navele ruseşti care se îndreaptă spre Cuba

Publicat:

Americanii stau cu ochii pe navele ruseşti care se îndreaptă spre Cuba

Mai multe nave de război americane au urmărit flota rusă în timp ce aceasta trecea pe lângă statul Florida, în drum spre Cuba, au declarat miercuri oficiali americani pentru publicaţia Miami Herald, transmite EFE, potrivit stiripesurse.ro.

US Navy a desfăşurat nave de război şi avioane după ce un grup naval trimis de Moscova a navigat marţi la mai puţin de 30 de mile de coasta de sud a Floridei.


Citeşte şi: Zelenski se aşteaptă ca refugiaţii ucraineni să se întoarcă acasă după încheierea războiului – Stiripesurse.md

Desfăşurarea americană, potrivit ziarului citat, include trei distrugătoare – USS Truxtun, USS Donald Cook şi USS Delbert D. Black -, precum şi o navă a pazei de coastă, Stone, şi un avion de patrulare maritimă Boeing P-8.

Americanii stau cu ochii pe navele ruseşti care se îndreaptă spre Cuba

Grupul de nave ruseşti este aşteptat să ajungă miercuri la Havana, fiind compus dintr-o fregată modernă şi un submarin cu propulsie nucleară, care a stârnit diverse presupuneri datorită simbolismului său geopolitic.

Potrivit guvernului cubanez, submarinul cu propulsie nucleară Kazan, fregata Gorşkov, petrolierul Paşin şi remorcherul de salvare Nikolai Ciker vor vizita Havana între 12 şi 17 iunie.

Administraţia preşedintelui Joe Biden, care declarase anterior că nu este îngrijorată de activitatea Rusiei în zonă, a autorizat desfăşurarea a trei distrugătoare puternice şi a unui avion de recunoaştere în regiune, notează Miami Herald.

Americanii stau cu ochii pe navele ruseşti care se îndreaptă spre Cuba

“În conformitate cu procedurile standard, am monitorizat în mod activ navele ruseşti în timp ce tranzitau Oceanul Atlantic în apele internaţionale”, au declarat surse din cadrul US Navy pentru ziarul citat.

“Mijloacele aeriene şi maritime din cadrul Comandamentului de Nord al SUA au desfăşurat operaţiuni pentru a garanta apărarea SUA şi a Canadei. Desfăşurările Rusiei fac parte din activitatea navală de rutină care nu reprezintă o ameninţare directă sau o preocupare pentru Statele Unite”, au adăugat sursele citate.

Călătoria grupului naval rusesc, care ar putea face escală şi în Venezuela, a fost anunţată la scurt timp după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că este pregătit să ia “măsuri asimetrice” după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora mai multe ţări occidentale ar permite Ucrainei să folosească armament furnizat de acestea pentru a ataca ţinte militar pe teritoriul Rusiei, în al treilea an al războiului dus de Moscova în ţara vecină.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni Uniunea Europeană examinează posibile soluții de oferire a unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni...

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite Serviciul Național de Sănătate (NHS) a avertizat că un număr tot...

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive În contextul desfășurării unor competiții sportive, traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare...

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate Ambasada Iordaniei în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.