Fiji a confiscat un iaht de 300 de milioane de dolari al oligarhului rus Suleiman Kerimov

Publicat:

Autorităţile din Fiji au confiscat un iaht de 300 de milioane de dolari al oligarhului rus Suleiman Kerimov la solicitarea Statelor Unite, a anunţat joi Departamentul de Justiţie de la Washington, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Un tribunal din Fiji a decis marţi că SUA pot confisca superiahtul cu proprietar rus, la câteva săptămâni după ce a ajuns şi a fost sechestrat de poliţie.


Citește și : Macron se va întâlni la Berlin cu Olaf Scholz

Autorităţile din diverse ţări au confiscat vase de lux şi vile deţinute de miliardari ruşi în conformitate cu sancţiunile impuse Rusiei din cauza invadării Ucrainei.

Kerimov a fost sancţionat de SUA în 2014 şi 2018 din cauza acţiunilor Rusiei în Siria şi Ucraina. De asemenea, el a fost introdus pe lista de sancţiuni a UE.

Aşa-numitul grup de lucru “KleptoCapture” din cadrul Departamentul Justiţiei s-a axat pe confiscarea iahturilor şi altor bunuri de lux pentru a pune sub presiune oligarhii ruşi în tentativa de a-l determina pe Vladimir Putin să facă paşi înapoi în privinţa conflictului din Ucraina.

Citește și : UE acordă încă 52 de milioane euro Republicii Moldova

Iahtul de lux, Amadea, a ajuns în Fiji luna trecută, după o călătorie de 18 zile prin Pacific din Mexic.

Biroul pentru controlul bunurilor străine al Departamentului Trezoreriei l-a desemnat pe Kerimov ca făcând parte din grupul oligarhilor ruşi care profită de activităţile guvernului rus, inclusiv de ocupaţia Crimeei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.