X

Filat îi răspunde lui Dragalin: Aruncă neadevăruri la stânga și la dreapta, și pretinde că face justiție

Veronica Dragalin este o persoană politică și nu un procuror, iar „prestațiile publice ale dnei Dragalin, ca și cele de serviciu, clar sunt în afara legii”, potrivit Știri.md.

Declarația a fost făcută de fostul premier al țării, Vlad Filat, pentru Realitatea.md. Reacția vine după ce șefa de la Anticorupție a spus că Filat are datorii de milioane de euro la stat, iar decizia CEDO, în sine, nu neagă vinovăția fostului premier, transmite Știri.md.

Citește și : Chişinăul condamnă atacurile ruseşti de-a lungul Dunării

„Dna Dragalin a mai confirmat odată că este persoană politică și nu procuror. Tot dânsa ne arată că poate exista o Procuratură mai politizată decât a fost cea a lui Plahotniuc. De fapt, dna Dragalin nici nu este procuror – este o cunoscătoare foarte superficială atât a normelor legale, cât și a procedurilor după care acționează Procuratura, sau a procedurilor după care acționează Serviciul Fiscal, dacă tot vine vorba despre datorii față de stat. Prestațiile publice ale dnei Dragalin, ca și cele de serviciu, clar sunt în afara legii, precum și dânsa este în afara legii.

Dna Dragalin a ajuns în funcție „pe lângă lege”, prin coordonări făcute de un ministru indecent prin camere de baie, și dânsa a acceptat așa traseu spre funcție, pentru că ăsta e nivelul demnității și al bunului simț. Acum dna Dragalin aruncă neadevăruri la stânga și la dreapta, și pretinde că face justiție.

Dânsa nu cunoaște că CEDO nu stabilește vinovăția sau nevinovăția persoanei, pentru că acolo, spre deosebire de ea, sunt magistrați profesioniști care respectă Convenția și prezumția de nevinovăție. CtEDO a stabilit clar că nu am avut parte de un proces echitabil.

Iar hotărârile CEDO nu se discută, dar se execută, dacă pretindem că suntem parte a lumii civilizate. Spre deosebire de dna Dragalin, eu urmez calea legală, chiar și dacă această cale e lungă și anevoioasă. Eu am fost și sunt în țară, după ce cei care au fabricat dosarul meu au fugit. Și voi fi în Moldova după ce vor pleca și cei de azi, iar ei vor pleca fără îndoială, împreună cu dna Dragalin”, a declarat Vlad Filat.

Citeşte şi: Ion Ceban anunță un ajutor pentru ucraineni

Amintim că șefa de la Anticorupție, Veronica Dragalin, a făcut mai multe declarații cu privire la „dosarul Filat”. Dragalin a precizat că fostul premier are încă datorii la stat. Este vorba de milioane de euro. Mai mult, Vlad Filat ar figura într-un alt dosar penal, aflat pe rol în instanța de judecată.

Tags: CEDOPlahotniucVeronica Dragalin
Categorii: Social