Filat intră la rupere: ‘Gorgan a fost numit în funcție cu avizul SIS-ului și suportul direct al Ambasadei SUA’

Publicat:

Gorgan a fost numit în funcție cu avizul SIS-ului și suportul direct al Ambasadei SUA’

Fostul premier, Vlad Filat menționează că fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, implicat într-un scandal de schimb de mesaje cu reprezentanți ruși, a fost numit în funcție cu sprijinul Partidului Liberal Democrat din Moldova, dar „având toate recomandările în acest sens, inclusiv avizul SIS-ului”. Mai mult ca atât acesta avea și „suportul direct al Ambasadei SUA”, a declarat liderul PLDM la N4.

„Prima dată Gorgan a fost numit la șefia Statului Major în perioada în care Iurie Leancă era prim-ministru, iar Nicolae Timofti era Președinte de țară, fiind sprijinit de Partidul Liberal Democrat din Moldova, având în acest sens toate recomandările, inclusiv, avizul SIS-ului.


Citeşte şi: Ucraina rămâne fără curent o zi întreagă – Stiripesurse.md

Șeful Statului Major nu poate fi numit așa ca și cum l-ai lua de pe stradă și hai să fii șeful Statului Major. Asta presupune o verificare foarte rigidă.

Gorgan a fost numit în funcție cu avizul SIS-ului și suportul direct al Ambasadei SUA’

Toate aceste recomandări și verificări au fost făcute atunci, deci dânsul avea toate avizele pozitive. Acesta avea suportul direct al Ambasadei SUA, să nu uităm că Gorgan și-a făcut studiile în Statele Unite, a fost la foarte multe perfecționări comune și eu asta v-o spun în cunoștință de cauză, nu vreau să iau apărarea nimănui”, a declarat Vlad Filat, după ce mai multe media și exponenți ai guvernării PAS au încercat să îl lege de scandalul în care s-a pomenit Gorgan implicat, după un schimb de mesaje cu reprezentanți ruși.

The Insider a anunțat că a obținut acces la corespondența Telegram a fostului șef al Statului Major al Republicii Moldova, Igor Gorgan, în care ar purta discuții cu presupusul curator al său GRU, colonelul Alexei Makarov. Astfel, conform publicației internaționale, Gorgan a raportat în mod regulat despre situația politică internă din țară și a transmis date despre vizitele reprezentanților Ministerului ucrainean al Apărării, care au cumpărat echipament militar și obuze pentru forțele lor armate.

Gorgan a fost numit în funcție cu avizul SIS-ului și suportul direct al Ambasadei SUA’

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a cerut instituțiilor de drept mai multă comunicare și explicații în scandalul cu implicarea fostului Șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan. „Este vorba despre scuritatea statului”, a menționat speakerul în cadrul unei ședințe.

Ministerul Apărării susține că toate informațiile din investigația referitoare la fostul Șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan sunt minuțios verificate.Totodată, responsabilii precizează că acordă o atenție maximă oricărui subiect ce ține de securitatea națională și va sancționa cu strictețe orice abatere de la lege comisă de angajații din domeniul apărării.

Gorgan a fost numit în funcție cu avizul SIS-ului și suportul direct al Ambasadei SUA’

Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan a rămas fără dinstincții de stat, fiind acuzat că ar fi raportat în mod regulat rușilor, informații despre situația politică din țară. Decretul a fost semnat pe data de 11 iunie, de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a făcut mai multe precizări în legătură cu scandalul în care este implicat fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan. Responsabilii menționează că la moment investigațiile sunt în desfășurare întru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea faptei infracționale, cu stabilirea caracterului și conținutului informației pretins transmise, cât și aprecierea impactului acestora asupra intereselor Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut o întrevedere cu noul...

Recensământul populației a ajuns la final. Ce pot face persoanele care nu au fost recenzate

Recensământul populației a ajuns la final. Ce pot face persoanele care nu au fost recenzate Ieri, 7 iulie, ultima zi a recensământului populației. Ultimele date...

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor”

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat orașul Telenești, unde a avut loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.   „Am cunoscut meșteri populari, colective...

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei la bugetul de stat timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.