Filat ‘taie-n carne vie’: Moldovenii sunt prinși la mijloc între două grupări extremiste!

Publicat:

Filat ‘taie-n carne vie’: Moldovenii sunt prinși la mijloc între două grupări extremiste!

Fostul prim-ministru Vlad Filat se lasă convins că alegerile locale din 5 noiembrie sunt atacate într-o manieră brutală și extremistă.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Filat a scris că discuțiile cu oamenii din toată țara nu lăsa loc de îndoială, iar două grupări quasi – politice, cu caracter pronunțat extremist, testează niște abordări antidemocratice pentru a obține susținerea alegătorilor, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Centrele de cazare temporară pentru refugiații din Ucraina vor fi ÎNCHISE – Stiripesurse.md

În opnia sa, aceste grupări nu vor să convingă alegătorii să-i voteze, ci vor să impună alegătorii să-i voteze.

„Prima grupare condusă de fugarul Șor, încearcă insistent să determine alegătorii prin bani de proveniență ilegală. Această grupare profită de sărăcia cetățenilor R. Moldova. Ei profită de incompetența și ineficiența guvernării actuale, care în doar doi ani a reușit să ridice inflația la cel mai înalt nivel în Europa, să determine cea mai mare creștere de prețuri din Europa, și să transforme poporul R. Moldova în cel mai sărac și îmbătrânit din Europa”, a scris Filat pe Facebook.

Fostul premier este de părere că actualul ministrul al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu conduce o a doua grupare, care insistă în presiuni asupra primarilor existenți și asupra candidaților cu șanse mari, iar fruntașii PAS ar folosi instituțiile publice cu atribuții de control și investigații, și puterea administrativă de a oferi sau nu fonduri publice.

Filat ‘taie-n carne vie’: Moldovenii sunt prinși la mijloc între două grupări extremiste!

„Andrei Spînu este într-o situație mai avantajoasă decât Șor, pentru că a fost certificat drept om bun chiar de președintele Sandu. În rest, capii ambelor grupări sunt la fel. La fel de mincinoși și egoiști, la fel de lași și indecenți, la fel de indiferenți față de grijile actuale ale oamenilor și de viitorul țării. Ambele grupări nu sunt în stare să convingă oamenii să-i urmeze, și nu pot câștiga încrederea oamenilor, de asta recurg la corupere și presiune, la amenințări și minciuni”, mai scrie fostul premier.

Vlad Filat menționează că moldovenii sunt prinși între două grupări extremiste, care urmează să își aleagă primarii, consilierii locali și raionali, iar în această perioadă va fi o perioadă încărcată cu manipulare și dezinformare.

‘Campioni ai manipulării și dezinformării’

„Campioni ai manipulării și dezinformării vor fi aceste două grupări extremiste. Va fi o campanie încărcată cu acțiuni de corupere – diferite ca abordare, dar la fel de distrugătoare pentru societate și construcția statală. Îndemn reprezentanții instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și de respectarea legii să fie activi în identificarea acțiunilor ilegale, întreprinse de PAS și Șor, și în sancționarea responsabililor”, a mai scris Filat.

Fostul premier s-a referit și la alegerile din Găgăuzia, unde potrivit lui, au arătat cât de periculos este fenomenul coruperii alegătorilor, și cât de important este ca instituțiile publice responsabile să se implice la timp, activ și eficient.

Filat ‘taie-n carne vie’: Moldovenii sunt prinși la mijloc între două grupări extremiste!

„E timpul să ne mobilizăm în calitate de alegători. Să ne amintim că votul nostru nu este o formalitate. Altfel, nu ar fi atât de activi cei de la PAS și Șor în determinarea alegătorilor. Votul reprezintă actul de transmitere a dreptului de a lua decizii în numele nostru pentru patru ani înainte. Haideți cu toții să blocăm prin vot acest fenomen periculos și distrugător, să nu permitem acestor grupări mincinoase și imorale să ne ia țara și să compromită viitorul nostru și al copiilor noștri”, a îndemnat Filat.

„E timpul să înțelegem. Cei care nu reușesc să convingă oamenii și recurg la impunerea alegerii prin corupere – nu vor lucra pentru oameni și țară. Ei își vor satisface nevoile personale. Și toți ei devin fugari după ce pierd puterea. Pentru ei Moldova nu este responsabilitate, nu este dragoste și nu este respect. Pentru ei Moldova nu este despre familie și neam, nu este despre o comunitate mare de prieteni și colegi. Pentru ei Moldova este doar o sursă de îmbogățire”, a mai scris Filat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un copil din 5 se confruntă cu de două ori mai multe zile de căldură extremă comparativ cu situaţia din urmă cu 60 de...

Un copil din 5 se confruntă cu de două ori mai multe zile de căldură extremă decât acum 60 de ani (UNICEF) Unul din 5...

Katy Perry, investigată pentru posibile daune aduse mediului dunelor protejate din S’Espalmador

Katy Perry, investigată pentru posibile daune aduse mediului dunelor protejate din S'Espalmador Katy Perry este investigată pentru posibile daune aduse mediului dunelor protejate din S'Espalmador,...

Disney a anunţat că ‘Frozen 3’ va fi lansat în 24 noiembrie 2027

Disney a anunţat că 'Frozen 3' va fi lansat în 24 noiembrie 2027 Disney a anunţat că cel de-al treilea episod al francizei sale de...

O stea recent descoperită, de 30 de ori mai mare decât Soarele, are o compoziţie chimică neaşteptată

O stea recent descoperită, de 30 de ori mai mare decât Soarele, are o compoziţie chimică neaşteptată Astronomii au descoperit o stea de 30 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.