Filiala bulgară a WWF lansează o campanie pentru stoparea infracţiunilor asupra animalelor sălbatice

Publicat:

Filiala bulgară a World Wide Fund for Nature (WWF) a lansat o campanie pentru prevenirea unor activităţi ilegale din această ţară, în special pentru protejarea unor zone precum Munţii Pirin, Masivul montan Strandja, Munţii Rila şi Masivul montan Vitoşa, care vizează combaterea unor acţiuni de dezvoltare haotică şi de exploatare forestieră în unele dintre ultimele regiuni sălbatice din Bulgaria, au anunţat marţi reprezentanţii acestui ONG, citaţi de BTA, potrivit agerpres.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei campanii globale demarate de WWF pentru a opri infracţiunile asupra animalelor sălbatice, al doilea risc major pentru biodiversitate după distrugerea habitatelor.


Citește și : Londra cheamă UE la ‘calm’ pe fondul ameninţării unui conflict comercial

Echipa bulgară specializată în protejarea urşilor va acţiona pentru a preveni conflictele dintre aceste animale şi oameni, iar experţii în ihtiologie vor colabora cu pescarii de pe Dunăre şi cu cei de la Marea Neagră pentru a proteja speciile de sturioni aflate în pericol critic de dispariţie. WWF pregăteşte, de asemenea, un studiu privind amploarea infracţiunilor comise asupra animalelor sălbatice, prima analiză de acest tip, care nu a fost făcută până acum la nivel naţional.

Echipa WWF va publica în curând concluziile celui de-al patrulea raport al său privind volumul defrişărilor ilegale din Bulgaria. Precedentul raport a arătat că autorii defrişărilor ilegale au câştigat venituri ilicite de 150 de milioane de leva pe an. Un alt efect advers al defrişărilor ilegale constă în distrugerea habitatelor animalelor sălbatice, au precizat specialiştii bulgari din cadrul WWF.

Citește și : OMS: Rata infectărilor scade peste tot în lume, doar în Europa creşte

Infracţiunile asupra animalelor sălbatice reprezintă una dintre cele mai profitabile delicte la nivel global, generând venituri de peste 17 miliarde de euro pe an, potrivit WWF. Multe vieţuitoare sălbatice sunt vândute ca animale de companie, iar altele sunt sacrificate pentru a fi utilizate în medicina tradiţională sau ca trofee şi sursă de hrană.

Comerţul ilegal cu animale sălbatice este una dintre cauzele principale care stau la baza dispariţiei speciilor, precum şi motivul care explică răspândirea speciilor invazive şi propagarea bolilor zoonotice periculoase, a explicat experta în conservarea speciilor Ekaterina Voynova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.