Filipine. Un ofiţer din garda lui Rodrigo Duterte a fost împuşcat mortal

Publicat:

Una din gărzile preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte a fost împuşcată mortal într-un schimb de focuri marţi la Manila, dar şeful statului nu se afla prin preajmă în momentul incidentului, relatează Reuters, conform agerpres.

Misteriosul schimb de focuri produs în parcul Malacanang, unde îşi are sediul grupul prezidenţial de securitate (Presidential Security Group-PSG), este tratat ca un incident izolat, iar un act de terorism a fost exclus, a declarat comandantul PSG Lope Dagoy.


Citeşte şi: Boris Johnson îi linişteşte pe românii din UK: ‘Am fi NEBUNI să îi lăsăm să plece!’

Corpul neînsufleţit al agentului de pază de 37 de ani a fost descoperit de soţia sa în jurul orei locale 08:50 (00:50 GMT) în cazarma acestei structuri. Se pare că el a decedat dintr-un singur glonţ tras în zona pieptului.

Nu se ştie locul unde se află Duterte, dar oficialii de la Manila susţin că acesta a fost informat cu privire la respectivul incident. De asemenea nu se cunoaşte nici cine a deschis focul.

Preşedintele filipinez nu a apărut în public luni, înainte de aceasta el efectuând o vizită de mai multe zile în oraşul său natal Davao, în sudul arhipelagului.

Întrebat în timpul unei conferinţe de presă despre locul unde se afla Duterte în timpul incidentului, purtătorul de cuvânt al acestuia, Ernesto Abella, a spus: “Nu avem informaţii despre asta!”

Preşedintele îşi petrece de regulă weekendul la Davao, începând de joi, şi se întoarce la Manila doar luni sau chiar mai târziu.

Duterte urma să participe la mai multe evenimente publice programate la Manila marţi seara.

Citeşte şi: Nouă escaladare a violențelor în teritoriile ocupate. Trei israelieni ucişi într-o colonie în Cisiordania de către un palestinian – FOTO/VIDEO

Parcul Malacanang – unde s-a petrecut incidentul – se află în apropiere de reşedinţa prezidenţială.

Dagoy a declarat presei că poliţia a declanşat o anchetă cu privire la circumstanţele incidentului şi nu doreşte să facă în acest moment speculaţii despre cele întâmplate.

Rodrigo Duterte a devenit preşedinte în mai 2016. Imediat după aceea, el a început o campanie amplă împotriva traficanţilor de droguri. Organizaţiile de apărare a drepturilor omului l-au acuzat în repetate rânduri pe preşedintele filipinez de crearea aşa-numitelor “escadroane ale morţii”, implicate în execuţii extrajudiciare ale celor suspecţi de implicare în traficul de droguri.

Recent, Duterte a ordonat uciderea tuturor celor care se opun forţelor de ordine în momentul arestării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.