Filipine : Presedintele american ,Donald Trump, va asista la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, a sosit duminică în Filipine, unde va participa la un summit regional în ultima etapă a turneului său asiatic, relatează agerpres .

Sosit din Vietnam, Trump va asista în Filipine la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) şi va avea convorbiri cu preşedintele filipinez, foarte controversatul Rodrigo Duterte.


Citiți și : Premierul spaniol , Mariano Rajoy , așteptat la Barcelona pentru a participa la un miting

Relaţiile dintre Washington şi Manila, doi aliaţi în baza unui acord de apărare, s-au deteriorat considerabil după alegerea lui Duterte în 2016 în funcţia de preşedinte.

În cauză este sângerosul său ”război împotriva drogurilor”, soldat cu mii de victime şi care a fost criticat de către fostul preşedinte american Barack Obama.

Începuturile preşedinţiei lui Duterte au fost marcate şi de o reorientare a diplomaţiei filipineze către China, în detrimentul aliatului său american tradiţional.

Tensiunile s-au mai atenuat odată cu alegerea lui Trump, care a salutat, într-o conversaţie telefonică cu Duterte la sfârşitul lui aprilie, ”eforturile incredibile” ale preşedintelui filipinez în problema drogurilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii Melania Trump apără cu fervoare dreptul la avort în viitoarea carte de memorii: „Am...

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.