Filipine : Zeci de hoteluri din insula Boracay amenințate cu închiderea din cauza deversărilor apelor uzate în mare

Publicat:

Autorităţile filipineze au ameninţat miercuri cu închiderea a zeci de hoteluri din insula Boracay, o destinaţie turistică populară, unde, potrivit preşedintelui Rodrigo Duterte, vizitatorii înoată în ape poluate cu materii fecale, informează AFP.

Săptămâna trecută, Rodrigo Duterte a acuzat hotelurile şi barurile de pe această insulă centrală a arhipelagului filipinez că deversează apele uzate direct în mare, conform agerpres.


Apele cristaline ale acestei mici insule, extrem de apreciate de turişti, şi plajele sale cu nisip alb s-au transformat în “fosă septică”, a adăugat preşedintele Duterte, cunoscut pentru stilul său direct de exprimare.

Citește și : Serbia doreşte să devină membră a Uniunii Europene până în 2025

În acest context, ministrul Mediului, Roy Cimatu, a oferit două luni companiilor din sectorul turistic vinovate de încălcări ale regulilor sanitare şi de mediu pentru a se conforma normelor, în caz contrar acestea riscând închiderea, potrivit site-ului ministerului.

Acelaşi minister precizează că 51 de complexe hoteliere au primit avertismente, iar 300 de companii suspectate de diferite încălcări riscă o “evaluare” din partea inspectorilor guvernamentali.

Cele mai multe dintre acestea sunt acuzate de deversarea în mare a apei uzate şi netratate prin sistemul de drenaj al insulei.

Insula de 10 kilometri pătraţi, situată la 300 de kilometri sud în raport cu Manila, atrage anual două milioane de turişti, potrivit statisticilor oficiale.

În pofida criticilor aspre ale preşedintelui, profesioniştii din industria turismului au declarat miercuri că hotelurile sunt în prezent aproape pline în aşteptarea Anului Nou chinezesc, care va debuta vineri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.