Un filmuleţ cu jigniri antisemite a devenit viral pe net – VIDEO

Publicat:

O înregistrare video în care se poate vedea cum un german de 60 de ani proferează insulte antisemite la adresa proprietarului unui restaurant din Berlin a fost distribuită de 330.000 de ori joi pe reţelele sociale, în timp ce poliţia a anunţat că autorul a fost arestat, informează dpa, potrivit agerpres.

Prietena lui Yorai Feinberg, proprietarul restaurantului Freinberg’s din districtul berlinez Schoeneberg, a postat pe Facebook imagini video în care se poate vedea cum un bărbat se apropie de restaurant şi se lansează într-un discurs antisemit lung de 6 minute.


Citeşte şi: Cel mai mare producător de lactate din Franţa RETRAGE de pe piaţă tone de alimente pentru bebeluşi, infestate cu Salmonella

“De ce ai rămas aici după ’45?”, spune bărbatul, cu referire la sfârşitul celui de-Al Treilea Reich, în timpul căruia circa 6 milioane de evrei au fost ucişi de fascişti. “Nimeni nu te va proteja: cu toţii veţi sfârşi în camerele de gazare”, a spus el, cu puţin timp înainte ca o maşină a poliţiei să ajungă la faţa locului.

Poliţia a anunţat miercuri seara într-un comunicat că l-a arestat pe bărbat, care i-a agresat verbal şi fizic pe poliţişti atunci când a fost încătuşat. În prezent bărbatul este anchetat pentru discurs de instigare la ură şi acte de violenţă, precizează comunicatul.

Proprietarul restaurantului a declarat ulterior pentru dpa că felul în care s-a comportat respectivul reprezintă doar “vârful aisbergului”.

Restaurantul a fost vizitat joi de ambasadorul israelian Jeremy Issacharoff, care a făcut apel la “toleranţă zero” faţă de antisemitism.

Citeşte şi: Descoperire HORROR într-o staţiune celebră din Mexic. 6 cadavre au fost găsite spânzurate de poduri

Ministrul german al justiţiei Heiko Maas a condamnat într-un mesaj pe Twitter comportamentul bărbatului arestat, calificând incidentul drept “revoltător şi de neiertat” şi apreciind că acesta arată că “noi toţi trebuie să ne opunem acestei agitaţii antisemite într-un mod ferm şi curajos”.

La rândul său, Facebook şi-a cerut scuze pentru faptul că un algoritm al său a determinat ştergerea temporară a înregistrării video. “Sistemele noastre de raportare sunt configurate astfel încât oamenii să fie protejaţi de abuzuri, discurs de ură şi hărţuire şi ne cerem scuze pentru faptul că ocazional se mai fac greşeli”, a spus o purtătoare de cuvânt.

Dezbaterea despre antisemitism în Germania s-a amplificat în ultimele săptămâni, în condiţiile în care sute de arabi şi palestinieni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Unii protestatari au dat foc la drapele ale Israelului şi au proferat insulte antisemite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.