Finalul reinterpretat al operei “Carmen” a stârnit huiduieli în seara premierei din Florenţa, Italia

Publicat:

O punere în scenă feministă a celebrei opere “Carmen”, de G. Bizet, în care eroina nu este ucisă a fost întâmpinată cu huiduieli în seara premierei din Florenţa, Italia, informează DPA.

Regizorul Leo Muscato a schimbat finalul astfel încât Carmen îl ucide cu un pistol pe Don Jose spre deosebire de varianta clasică în care eroina moare înjunghiată de gelosul său iubit, conform agerpres .


”Aduc pe scenă o versiune contemporană a lui Bizet, debarasată de mentalitatea de secol al XIX-lea în ceea ce priveşte femeile”, a spus Muscato în ajunul premierei de duminică.

Citește și : Theresa May a declanşat remanierea guvernului său

Dar în timpul reprezentaţiei, arma din recuzita eroinei nu a funcţionat, sabotând acţiunea, iar publicul nu a fost impresionat, potrivit numeroaselor relatări care au apărut luni.

”Huiduieli şi o armă care nu a funcţionat – noua Carmen se scufundă la Florenţa” a titrat ziarul italian La Repubblica, criticând de asemenea şi decorul de la sfârşitul anilor ’70 din punerea în scenă.

Huiduielile s-au îndreptat împotriva lui Muscato, în timp ce interpreţii şi orchestra au fost scutiţi de mânia publicului şi aplaudaţi, notează ziarul local La Nazione.

Directorul Operei din Florenţa, Cristiano Chiarot a fost cel care a sugerat rescrierea operei Carmen ca o luare de poziţie simbolică împotriva violenţei manifestate împotriva femeilor.

”Dacă eroina Carmen nu moare de data aceasta? De ce trebuie să aplaudăm moartea unei femei în contextul de faţă”, a spus acesta în timpul verii.

Ca urmare a reacţiilor negative, Chiariot şi Muscato au fost apăraţi de primarul Florenţei, Dario Nardella.

”Sprijin decizia de a schimba finalul operei #Carmen”, a scris acesta pe Twitter. ”Un mesaj cultural, social şi etic care denunţă violenţa împotriva femeilor, aflată în creştere în Italia.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.