X

Finlanda adoptă legi pentru consolidarea securității la frontiera cu Rusia

 Parlamentul finlandez a aprobat joi un pachet de legi care permite instalarea de bariere la granița țării cu Rusia și închiderea frontierei de 1.300 de kilometri pentru solicitanții de azil în cazul unor circumstanțe excepționale, informează mediafax.

Proiectul de lege, deși contravine normelor Uniunii Europene privind azilul, a fost adoptat fără probleme și va permite parlamentului să adopte legi în regim de urgență.

Citește și : Cancelarul german Scholz anunţă livrări iminente de arme către aliaţii ce vor trimite în Ucraina armament mai vechi

De asemenea, va permite guvernului să construiască garduri sau alte bariere în apropierea granițelor finlandeze și să direcționeze toate cererile de azil către unul sau mai multe puncte de trecere a frontierei, cum ar fi un aeroport.

Decizia a fost luată pe fondul temerilor că Rusia ar putea lua măsuri împotriva planurilor Finlandei de a adera la alianța militară NATO.

Citește și : Ministerul ucrainean al Apărării a anulat, în urma criticilor, ordinul ce restricţiona deplasările bărbaţilor încorporabili

 

Tags: azilfinlandafrontieraNATOrusia
Categorii: Diaspora