X

Finlanda anunță un nou pachet de ajutoare pentru Ucraina în valoare de 118 milioane euro

Finlanda anunță un nou pachet de ajutoare pentru Ucraina în valoare de 118 milioane euro

Președintele Finlandei, Alexander Stubb, a anunțat că țara sa va livra mai multe echipamente de apărare Ucrainei la propunerea guvernului. Acesta va fi cel de-al 25-lea pachet de echipamente de apărare din partea Finlandei.

„Finlanda va livra mai mult material de apărare Ucrainei. Președintele Republicii a decis în această privință, la propunerea guvernului, la 13 septembrie 2024”, se arată în mesaj, conform unui comunicat al serviciului de presă al Ministerului Apărării din Finlanda, citat de Ukrinform, potrivit stiripesurse.

Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

Costul estimat al pachetului este de 118 milioane euro, valoarea totală a ajutorului militar furnizat de Finlanda de la începutul războiului ajungând la 2,3 miliarde euro.

„Evoluțiile în războiul din Ucraina continuă să fie grave. Așa cum a promis, Finlanda va continua să ofere asistență materială. Mesajul nostru către țările partenere este că nu trebuie să renunțăm”, a declarat ministrul finlandez al apărării, Antti Häkkänen.

Din motive de securitate, nu vor fi furnizate detalii privind conținutul asistenței, modul în care aceasta este furnizată sau calendarul.

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

Finlanda își sporește capacitățile de apărare și cooperarea cu partenerii și se pregătește să se apere, dar nu consideră aceste acțiuni o amenințare pentru nicio altă țară.

Tags: ajutoareAlexander Stubbfinlandaucraina
Externe