Finlanda îi bagă în izolare obligatorie pe toți cei care vin din ‘țări cu risc’

Publicat:

Orice persoană ce vine dintr-o “ţară cu risc” şi ajunge în Finlanda va trebui să se supună izolării de 14 zile sau riscă amendă sau o pedeapsă de trei luni de închisoare, au anunţat luni mai mulţi miniştri, în cadrul luptei împotriva coronavirusului, informează marţi France Presse, potrivit agerpres.

Până acum, această ţară recomanda doar autoizolarea de două săptămâni, fără a impune sancţiuni celor care încălcau dispoziţiile.


Citește și: Se îngroașă gluma în Belarus (VIDEO)! Un protestatar a fost UCIS de un dispozitiv exploziv!

Nou-veniţii vor fi de asemenea supuşi testelor obligatorii, a adăugat ministrul sănătăţii Krista Kiuru, adăugând că măsurile vor intra în vigoare “cât mai curând posibil”.

Această decizie intervine ca urmare a sosirii pasagerilor pe cale aeriană din ţări din Estul Europei sau din Balcani, testaţi pozitiv sau care au refuzat să fie testaţi la sosire.

După un număr foarte limitat de cazuri de contaminare la începutul verii, 135 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele şapte zile.

“Numărul de contaminări ne-a surprins”, a declarat Kiuru reporterilor. Responsabili din domeniul sănătăţii au atribuit această creştere a contaminărilor sosirii unor persoane infectate din străinătate.

Ministrul Sănătăţii ia în considerare interzicerea zborurilor din ţările cu risc, dacă este necesar.

Citește și: LOCKDOWN la Casa Albă: Trump a ieșit brusc din conferința de presă!

Aceste noi restricţii se vor aplica tuturor pasagerilor provenind din ţări ce nu se află pe lista verde stabilită de autorităţile finlandeze, care enumeră ţările care au avut mai puţin de opt cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.

Aproximativ 25 de ţări din lume sunt considerate a fi sigure, potrivit acestei liste, printre care Irlanda, Japonia, Grecia, Cipru sau Uruguay.

Finlanda este, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), una dintre ţările cu o rată foarte scăzută de contaminare în Europa, cu doar trei cazuri la 100.000 de locuitori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Polonia bagă bani grei pentru construirea primei sale centrale nucleare

Polonia bagă bani grei pentru construirea primei sale centrale nucleare Polonia intenţionează să aloce 4,6 miliarde de zloţi (1,2 miliarde de dolari) în bugetul pe...

Olaf Scholz este aşteptat la locul atentatului care zguduie Germania

Olaf Scholz este aşteptat la locul atentatului care zguduie Germania Cancelarul german Olaf Scholz se deplasează luni la Solingen, la locul atentatului cu cuţit pentru...

Cetăţean ucrainean, blocat în Munţii Maramureşului. A rămas fără hrană şi este extenuat

Cetăţean ucrainean, blocat în Munţii Maramureşului. A rămas fără hrană şi este extenuat Un cetăţean ucrainean care a trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului...

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 3,8% în primele 6 luni din 2024

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 3,8% în primele 6 luni din 2024 România a produs, în primul semestru din 2024, o cantitate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.