Finlanda investighează o posibilă violare a spaţiului aerian de un avion rusesc

Publicat:

Ministerul finlandez al Apărării a anunţat marţi că investighează o posibilă încălcare a spaţiului aerian al Finlandei în zona Mării Baltice, relatează Reuters.

Ministerul a menţionat că un avion Tupolev TU-154, un avion de pasageri şi de transport rusesc, a fost detectat marţi la sud de Porvoo şi că garda de coastă efectuează cercetări.


Citeşte şi: A murit Regele Mihai

Un purtător de cuvânt al ministerului a refuzat să precizeze dacă Finlanda a ridicat de la sol avioane militare pentru a identifica aparatul de zbor. Ministerul rus al Apărării nu a fost deocamdată comentarii.

Finlanda, care se pregăteşte să aniverseze miercuri 100 de ani de independenţă, a acuzat Moscova pentru mai multe încălcări ale spaţiului său aerian după declanşarea crizei din Ucraina, în 2014.

Anul trecut, Estonia şi Finlanda au acuzat Rusia că a încălcat spaţiul lor aerian în contextul în care Finlanda semna atunci un acord de apărare cu SUA. Într-un incident separat, două avioane ruseşti au simulat un atac în apropierea unui distrugător american în Marea Baltică.

Finlanda a făcut parte din Imperiul Rus şi şi-a câştigat independenţa în timpul Revoluţiei ruse din 1917, după care aproape că şi-a pierdut independenţa luptând împotriva Uniunii Sovietice în cel De-al Doilea Război Mondial. Finlanda este în prezent membru al UE, dar nu aparţine alianţei militare NATO.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani Shannen Doherty a murit după ce mai mulți ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.