Finlanda nu le poate refuza cetăţenilor săi islamiști revenirea în ţară (Ministerul de Interne)

Publicat:

Finlanda nu le poate refuza cetăţenilor săi care au luptat pentru gruparea jihadistă Stat Islamic dreptul de a reveni în ţară, a indicat Ministerul de Interne de la Helsinki, transmite dpa, potrivit Agerpres.

‘Legea nu împiedică un cetăţean finlandez să revină în Finlanda’, a declarat miercuri Tarja Mankkinen, expertă din Ministerul de Interne în problemele extremismului, la postul de radio Yle.


Citește și : Justiția lituaniană este cutremurată de un imens scandal de corupție. Mai mulți magistrați au fost arestați!

Mankkinen a subliniat că infracţiunile comise de extremişti în Siria nu au modificat legea şi că un stat constituţional nu poate lăsa pe nimeni apatrid.

Preşedintele american Donald Trump le-a cerut sâmbătă statelor europene să repatrieze şi să trimită în judecată peste 800 de luptători străini capturaţi în Siria. Dacă aliaţii nu vor da curs solicitării, SUA vor fi obligate să-i pună în libertate pe aceşti luptători, a avertizat Trump. Ei nu se află în custodia armatei americane, ci în mâinile forţelor kurde aliate ale Washingtonului.

În Finlanda, atât premierul Juha Sipila, cât şi ministrul de externe Timo Soini au lăsat să se înţeleagă că ţara lor nu are interes să permită revenirea luptătorilor jihadişti.

Conform serviciilor de informaţii, numărul finlandezilor care au călătorit în zone de conflict din Siria şi Irak este de aproximativ 80.

Citește și : Patru eurodeputaţi sunt reținuți într-o bază militară din Belgia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.