Finlanda a primit un mandat internaţional de arestare a lui Carles Puigdemont, emis de Madrid

Publicat:

Poliţia finlandeză a anunţat sâmbătă că a primit un mandat internaţional de arestare a fostului lider catalan Carles Puigdemont, care se află într-o vizită în această ţară nordică, transmit dpa şi Reuters, conform agerpres.

Într-un scurt comunicat, Biroul finlandez de Investigaţii (NBI) a anunţat că a primit mandatul emis de Madrid şi i l-a înmânat unui procuror finlandez, dar că au fost solicitate informaţii suplimentare din Spania înainte de a se lua o decizie.


Citește și : Întâlnire Vucic-Thaci fără progrese pentru normalizarea relaţiilor dintre Serbia şi Kosovo

Puidgemont, aflat în exil auto-impus în Belgia, a fost invitat de joi în Finlanda pentru întâlniri cu parlamentari şi a ţinut vineri un discurs la Universitatea din Helsinki.

Una din gazdele sale, parlamentarul finlandez Mikko Karna, a declarat pentru dpa că programul lui Puigdemont s-a încheiat vineri şi că liderul catalan este aşteptat să părăsească Finlanda în cursul zilei de sâmbătă.

Într-un interviu acordat mai devreme postului Catalunya Radio, avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a declarat că acesta se va prezenta la poliţia finlandeză.

Un judecător al Curţii Supreme spaniole a confirmat vineri trimiterea în judecată a 13 lideri separatişti catalani, printre care şi Carles Puigdemont, pentru ‘rebeliune’, infracţiune pasibilă de închisoare între 25 şi 30 de ani.

În total, 25 de politicieni separatişti vor fi judecaţi pentru rebeliune, deturnare de fonduri sau nesupunere, a precizat judecătorul. Cinci dintre ei au fost arestaţi vineri, printre care şi candidatul pentru postul de şef al executivului din Catalonia, Jordi Turull.

Citește și : Franța : Un prieten al atacatorului din oraşul Carcassonne a fost arestat

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.