X

Fiodor Ghelici: Au fost admise abateri grave la construcția punctului de control Leova-Bumbăta

Fiodor Ghelici: Au fost admise abateri grave la construcția punctului de control Leova-Bumbăta

Fiodor Ghelici, ambasador și reprezentant rezident al IOED în Republica Moldova și Ucraina, a făcut acuzații grave privind gestionarea fondurilor internaționale destinate construcției punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta.

Ghelici a declarat într-o conferință de presă că ancheta sa a descoperit numeroase abateri și risipă de fonduri, estimată la aproximativ 300 de milioane de lei. Potrivit lui Ghelici, proiectul nu a fost coordonat corespunzător cu partea română în privința fluxului de transport, iar construcția a inclus elemente considerabile, dar inutile, precum o parcare de 13.000 de metri pătrați pentru camioane mari, care este acum acoperită cu buruieni.

De asemenea, Ghelici a semnalat distrugerea unui baraj pe râul Prut, ce prezintă un risc de inundații pentru localitățile din jur. Ghelici a menționat că punctul de trecere nu este complet funcțional, subliniind lipsa unui acoperiș care ar fi esențial pentru desfășurarea activităților vamale, mai ales în condiții meteorologice nefavorabile.

El a cerut o revizuire a proiectului și o anchetă suplimentară pentru a clarifica modul în care au fost utilizate fondurile internaționale.

Tags: construcțiaFiodor GheliciLeova-Bumbătapunctului de control
Categorii: PoliticăȘtirile zilei