Fiţi cu băgare de seamă în trafic! Peste 120 de copaci au fost doborâți pe drumurile naționale

Publicat:

Peste 120 de copaci și crengi au blocat drumurile naționale în urma furtunii de aseară care a provocat mari ravagii în toată țara.

Drumarii din cadrul întreprinderilor rutiere S.A „Drumuri” au fost mobilizați în mai multe sectoare aflate în gestiune, unde s-a intervenit în vederea înlăturării consecințelor cauzate de vântul puternic, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Moldova, MĂTURATĂ de POTOP: Zeci de familii au rămas fără lumină și acoperișuri – Stiripesurse.md

Mai exact, unitățile teritoriale au intervenit în nordul țării – raioanele Edineț, Glodeni, Dondușeni, Râșcani, Ocnița, Fălești, Drochia, Briceni, Fălești, Soroca și altele.

Muncitorii rutieri au acționat pe drumurile publice naționale cu următoarele lucrări: îndepărtarea crengilor sau copacilor doborâți de pe acostament și partea carosabilă; evacuarea acumulărilor de apă de pe partea carosabilă; salubrizarea manuală și mecanizată a drumurilor și șanțurilor de evacuare a apelor, care au fost înnămolite. În urma cazurilor înregistrate, drumarii au intervenit de urgență pentru a acorda ajutor cetățenilor și a oferi suport la lichidarea consecințelor furtunii.

În acest sens, pentru asigurarea unor condiții optime de trafic pe drumurile naționale, au fost antrenate în procesul tehnologic 94 utilaje speciale și 141 muncitori rutieri.

Citeşte şi: Tiraspolul renunţă în acest an la parada militară – Stiripesurse.md

Unitățile teritoriale S.A „Drumuri” continuă monitorizarea sectoarelor aflate în gestiune și intervin unde este necesar, pentru înlăturarea consecințelor și pentru a asigura participanții la trafic de siguranță și confort.

În caz de necesitate și suport, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la Serviciul 112.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

Oamenii lui Șor de la Orhei au ignorat comemorarea victimelor deportărilor staliniste

Oamenii lui Șor de la Orhei au ignorat comemorarea victimelor deportărilor staliniste Autoritățile municipale din Orhei nu au dorit să comemoreze azi victimele deportărilor sovietice...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.