X

Fiul fostului preşedinte ceh Vaclav Klaus, ales liderul unei noi mişcări politice eurosceptice

Vaclav Klaus Junior, fiul fostului preşedinte ceh Vaclav Klaus, a fost ales liderul unei noi mişcări politice eurosceptice, în cadrul unei convenţii a mişcării desfăşurate sâmbătă în oraşul Brno, a relatat agenţia CTK preluată de dpa, potrivit agerpres.

Klaus a format în iunie Mişcarea civică tricoloră, de orientare naţional-conservatoare şi anti-UE, după ce a fost exclus din formaţiunea liberal-conservatoare ODS pentru că a făcut o paralelă între directivele UE privind protecţia datelor şi Holocaust.

Citește și : Procesul de votare în alegerile prezidenţiale din Afganistan s-a încheiat

Mişcarea urmează să decidă până la sfârşitul lui octombrie în ce priveşte participarea la alegerile locale din 2020 şi cele generale din 2021, a spus Vaclav Klaus.

Sondajele îi creditează pe tricolori cu circa 3,5% din intenţiile de vot, insuficient pentru a intra în forul legislativ, menţionează dpa.

În discursul susţinut la Brno, Klaus a evocat necesitatea combaterii maoiştilor şi a neomarxiştilor şi i-a catalogat pe participanţii la protestele ecologiste Fridays for Future drept “tineri militanţi comunişti”.

El s-a angajat totodată să apere clasa muncitoare, să “redea ţara poporului” şi să susţină “lumea normală” în faţa ideologiilor care duc la sărăcie, intimidare, dictatură şi fanatism.

Citește și : O nouă zi de proteste masive pro-democrație în Hong Kong – VIDEO

Tatăl său, primul şef de guvern al Republicii Cehe după destrămarea Cehoslovaciei şi ulterior al doilea preşedinte ceh, este cunoscut la rândul său pentru poziţia sa eurosceptică, dar pentru o serie de alte puncte de vedere controversate, între care negarea contribuţiei omului la încălzirea globală.

Tags: holocaustODSUEVaclav Klaus Junior
Categorii: Diaspora