Fiul lui Bin Laden NU are voie să pună piciorul în Franţa

Publicat:

Fiul lui Bin Laden NU are voie să pună piciorul în Franţa

Omar Bin Laden, unul dintre fiii teroristului internaţional Osama Bin Laden, a primit o interdicţie administrativă pe teritoriul francez din partea autorităţilor de la Paris, care au obţinut expulzarea sa, a anunţat marţi ministrul de interne Bruno Retailleau, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Stabilit la Orne, în Normandia (vestul Franţei), ”de mai mulţi ani în calitate de concubin al unei cetăţence britanice”, Omar Ben Laden ”a găzduit pe reţelele sale sociale în 2023 afirmaţii legate de apologia terorismului”, a explicat pe platforma X ministrul francez.


Citeşte şi: Diana Şoşoacă s-a plâns în Parlamentul European că România NU respectă statul de drept – Stiripesurse.md

În consecinţă, prefectul Departamentului Orne a luat măsura de părăsire a teritoriului francez şi a obţinut plecarea lui Omar Ben Laden, a adăugat demnitarul francez.

Fiul lui Bin Laden NU are voie să pună piciorul în Franţa

”Justiţia a confirmat legalitatea acestei decizii luate pentru securitatea naţională. Interdicţia administrativă pe teritoriu va garanta imposibilitatea (pentru Omar Bin Laden) de a reveni în Franţa indiferent pentru ce motiv”, a continuat Bruno Retailleau.

Fondator al organizaţiei teroriste internaţionale Al-Qaida şi ”creier” al atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA, Osama Bin Laden a fost ucis în 2011 în Pakistan de către forţele speciale americane.

Născut în Arabia Saudită, unde a stat în primii săi ani, Omar Ben Laden (43 de ani) a trăit de asemenea în Sudan, iar ulterior în Afganistan. După ce, la vârsta de 19 ani, l-a părăsit pe tatăl său, el a trăit succesiv în mai multe ţări arabe până la sosirea în Franţa şi stabilirea sa în regiunea Normandia în 2016, potrivit propriei declaraţii acordate AFP în 2022. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Candidații la prezidențiale refuză dezbaterile TV

Candidații la prezidențiale refuză dezbaterile TV Cea de-a doua săptămână a campaniei electorale pentru funcția de președinte a fost marcată de o prezență redusă...

Maia Sandu va avea o întrevedere cu Ursula von der Leyen

Maia Sandu va avea o întrevedere cu Ursula von der Leyen Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der...

Consilierii municipali ai MAN susțin referendumul pentru integrarea europeană

Consilierii municipali ai MAN susțin referendumul pentru integrarea europeană Consilierii municipali ai Mișcării Alternativa Națională (MAN), partid condus de primarul capitalei, Ion Ceban, au votat...

Marfă de proveniență dubioasă în centrele comerciale din Moldova

Marfă de proveniență dubioasă în centrele comerciale din Moldova Marfă fără acte de proveniență legală, în valoare de circa un milion de lei a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.