Fiul lui Rudy Giuliani şi-a anunţat candidatura la postul de guvernator al statului New York

Publicat:

Fiul lui Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Donald Trump şi un fost primar al New Yorkului, şi-a anunţat marţi candidatura la postul de guvernator al statului New York, considerat un bastion democrat, relatează AFP, scrie news.ro .  

”Împreună vom face New Yorkul să trăiască din nou”, a scris pe Twitter Andrew Giuliani, în vârstă de 35 de ani, un republican, care a fost asistent la Casa Albă în cei patru ani de mandat Trump.


Citește și : Poliţia britanică caută într-o pivniţă o victimă a unui criminal în serie

”Eu m-am născut în politică, este în ADN-ul meu”, declară el într-un interviu acordat cotidianului conservator New York Post (NYP).

În cazul în care Andrew Giuliani obţine o victorie în alegerile primare în vederea alegerii guvernatorului, el urmează să-l înfrunte pe democratul în exerciţiu Andrew Cuomo, aflat în post din 2011.

”Giuliani contra Cuomo (…) este ca Mohamed Ali contra lui Joe Frazier. Putem vinde bilete la Madison Square Garden”, lansează el, evocând ”meciul secolului” din 1971, la New York, pierdut de către Mohamed Ali, favorit.

Cel de-al treilea mandat al lui Andrew Cuomo, în vârstă de 63 de ani, expiră la sfârşitul lui 2022, însă cel care a fost considerat în 2020 un erou al luptei împotriva pandemiei a fost slăbit recent de o serie de scandaluri.

El a fost acuzat de faptul că şi-a hărţuit sexual mai multe colaboratoare, de faptul că a ascuns amploarea morţilor din cauza pandemiei covid-19 în azilurile pentru pensionari şi că şi-a pus colaboratorii să lucreze la cartea sa de memorii despre pandemie.

În contul acestei cărţi, publicate în 2020, el a primit un avans neobişnuit în valoare de 3,1 milioane de dolari şi urmează să primească alte două milioane până în 2022, potrivit presei newyorkeze.

Îndemnat să demisioneze de către mulţi democraţi, la începutul anului, Andrew Cuomo a refuzat şi a respins toate acuzaţiile formulate împotriva sa.

Procurorul general al statului New York anchetează aceste acuzaţii, dar şi o Comisie parlamentară, însă nu au anunţat vreo dată a prezentării concluziilor.

Anunţarea candidaturii lui Andrew Giuliani intervine în contextul în care tatăl acestuia se află în colimatorul justiţiei federale.

Citește și : Peste 50 de migranţi au dispărut în valurile Mediteranei

Procurori din Manhattan i-au percheziţionat domiciliul şi birourile de la New York la sfârşitul lui aprilie, în cadrul unei anchete cu privire la activităţi în Ucraina.

Fostul primar al New Yorkului şi fiul său au denunţat operaţiunea procuraturii drept motivată politic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.