Flacăra olimpică va fi purtată pe treptele Festivalului de Film de la Cannes de atletul paralimpic Arnaud Assoumani

Publicat:

Flacăra olimpică va fi purtată pe treptele Festivalului de Film de la Cannes de atletul paralimpic Arnaud Assoumani

Flacăra olimpică va fi purtată pe treptele Festivalului de Film de la Cannes, în 21 mai, de atletul paralimpic francez Arnaud Assoumani, au anunţat luni organizatorii.

“Paris 2024, în acord cu primăria din Cannes, oferă flacăra Festivalului pe covorul roşu”, au precizat ei într-un comunicat, în contextul în care festivalul se deschide marţi şi se închide în 25 mai, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

În seara de 21 mai va fi proiectat şi filmul ‘”lympiques! La France des Jeux”, un documentar realizat de Mickaël Gamrasni.

Potrivit preşedintelui festivalului, Iris Knobloch, şi delegatului general Thierry Frémaux, filmul va reconstitui “un secol de participare la Jocurile Olimpice, care au marcat pentru totdeauna memoria noastră colectivă”.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Campioni olimpici şi paralimpici precum David Douillet, Guy Drut, Jean Galfione, Céline Gerny, Laura Flessel, Laure Manaudou şi Cédric Nankin vor fi prezenţi la Festival.

Flacăra olimpică se va întoarce apoi la Cannes în 18 iunie, în cadrul turneului său în Franţa înainte de competiţia de la Paris (26 iulie-11 august).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.