Fleetwood Mac va porni într-un nou turneu, însă fără chitaristul Lindsey Buckingham

Publicat:

Fleetwood Mac a anunţat că va porni într-un nou turneu, însă fără chitaristul Lindsey Buckingham, unul dintre cei mai influenţi şi mai populari componenţi ai trupei rock britanico-americană, relatează marţi Reuters, conform agerpres.

”Lindsey Buckingham nu va cânta alături de formaţie în acest turneu”, se arată în comunicatul emis luni de trupă. ”Formaţia îi urează toate cele bune lui Lindsey”, au precizat membrii Fleetwood Mac.


Citește și : Rusia va considera orice eventuală transferare secretă a lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia drept răpire

Publicista Fleetwood Mac, Kristen Foster, a refuzat să ofere detalii cu privire la absenţa lui Buckingham din următorul turneu, precizează Reuters.

Publicaţia Rolling Stone a scris, fără a cita însă sursa, că trupa a ales să se despartă de Buckingham din cauza unor neînţelegeri pe tema următorului turneu.

Stevie Nicks şi Christine McVie vor cânta în cadrul turneului programat pentru toamna aceasta. Data şi locul concertelor nu au fost anunţate deocamdată.

Buckingham, în vârstă de 68 de ani, s-a alăturat grupului Fleetwood Mac în 1974, însă în 1987 el a părăsit formaţia a cărei istorie a fost marcată de dispute amoroase şi creative, desfăşurate în spatele scenei, şi de numeroase schimbări de componenţă.

”Este binecunoscut faptul că Fleetwood Mac este o familie disfuncţională… şi, cu siguranţă, acest lucru a alimentat materialul nostru”, a declarat Buckingham în ianuarie la ceremonia MusiCares, desfăşurată în New York, în cadrul căreia a fost onorată activitatea formaţiei.

Fleetwood Mac a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

Citește și : Donald Trump își anulează participarea la Summitul Americilor pentru a se concentra pe Siria

Printre cele mai importante melodii de succes ale formaţiei se numără ”Go Your Own Way”, ”Little Lies” şi ”Don’t Stop”, piesă folosită de fostul preşedinte al Statelor Unite Bill Clinton în cadrul campaniei prezidenţiale din 1992.

Trupa, ale cărei baze au fost puse la Londra în 1967, s-a reunit cel mai recent în 2014, ocazie cu care a efectuat un turneu mondial.

Formaţia a anunţat luni că i-a cooptat în cadrul turneului din 2018 pe Mike Campbell, fostul chitarist al trupei Tom Petty and the Heartbreakers, şi pe vocalistul Neil Finn.

Lindsey Buckingham a susţinut anul trecut un turneu alături de McVie pentru promovarea unui album pe care cei doi l-au înregistrat împreună.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.