Florida achiziționează anticorpi monoclonali de la GSK după raționalizarea decisă de administrația Biden

Publicat:

Statul Florida a obținut mii de tratamente cu anticorpi monoclonali de la o companie britanică după raționalizarea bruscă a dozelor dobândite la nivel federal de către administrația Biden.

Florida a contactat GlaxoSmithKline, companie producătoare de monoclonale, care nu au fost încă cumpărate de guvernul federal şi s-a ajuns la un acord cu privire la 3.000 de doze, a anunțat guvernatorul Ron DeSantis.


„Asta arată că nu vom lăsa nicio piatră neîntoarsă. Și, dacă există cineva care are nevoie de un tratament monoclonal cu anticorpi, vom lucra din greu pentru a-l primi ”, a declarat republicanul într-o conferință de presă la Tampa.

Administrația Biden a preluat controlul monoclonalilor în această lună, din cauza a ceea ce unii oficiali au descris ca fiind o penurie națională. Guvernul federal a cumpărat milioane de doze de la Eli Lilly și Regeneron. Singurul alt monoclonal autorizat pentru utilizare în Statele Unite este produs de la GlaxoSmithKline (GSK).

GSK, care nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii, a declarat anterior pentru The Epoch Times că tratamentul său a costat 2.100 USD pe doză, aproximativ la fel ca și competitorii săi, care primeau bani de la guvern.

Autoritățile de reglementare a medicamentelor au autorizat în mai tratamentul GSK, sotrovimab, pentru COVID-19 ușor până la moderat la pacienții cu vârsta de 12 ani.

Autoritățile de reglementare și oficialii statului afirmă că medicamentul și altele ca acesta ajută la menținerea oamenilor în afara spitalelor.

DeSantis a estimat că mii de oameni din Florida au reușit să evite să meargă la spital după ce s-au infectat cu COVID-19 sau au fost expuși unui caz pozitiv datorită acestor tratamente.

Dar, la fel ca alte state din întreaga țară, Florida se luptă cu o lipsă acută din cauza raționalizării bruşte decisă de administrația Biden.

Florida a anunțat săptămâna trecută că a luat legătura cu GSK. Oficialii din sănătate din alte state au declarat pentru The Epoch Times că nu explorează cumpărarea propriilor tratamente, unii sugerând că preţul mare a fost un factor.

La începutul acestei luni, facilităţile sanitare din Florida primeau peste 30.000 de doze. Fără să luăm în calcul spitalele. Toate aceste unităţi sanitare ar putea comanda direct oricât ar fi nevoie, iar guvernul federal asigură dozele gratuit.

Săptămâna aceasta, Florida este programată să primească mai puțin de 18.000, spun oficialii de stat.

„Mi-ar plăcea să văd pe cineva care ar putea beneficia cu adevărat de acest tratament și nu ar putea avea acces la el. Când știm că palmaresul a fost foarte, foarte pozitiv ”, a spus DeSantis.

El i-a dat exemplu pe cei care s-au bucurat de tratamentele monoclonale pentru recuperarea lor.

Betsy Palmer Bigler, fostă profesoară din comitatul Pascoe, a primit tratamentul cu anticorpi monoclonali de la Regeneron, la fel ca soțul și tatăl ei, după ce soțul ei a fost testat pozitiv la COVID-19.

„Cu siguranță simt că ne-a salvat probabil una sau toate cele trei vieți”, a spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU Preşedinta France Televisions, Delphine Ernotte Cunci, a fost realeasă pentru cel de-al treilea mandat la conducerea Uniunii Europene...

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d’Oro pentru întreaga carieră

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d'Oro pentru întreaga carieră Celebra actriţă italiană Monica Bellucci a fost recompensată cu trofeul Globo d'Oro pentru...

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului Creatorul saudit al unui serial de animaţie...

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.