Florida dă în judecată guvernul federal şi pune tunurile pe CDC: ‘Vrem reluarea croazierelor!’

Publicat:

Statul american Florida a atacat în justiţie guvernul federal american pentru a cere reluarea croazierelor, întrerupte de la debutul pandemiei provocate de coronavirus, a anunţat joi biroul guvernatorului, citat vineri de France Presse, potrivit agerpres.

Guvernatorul, republicanul Ron DeSantis, al cărui stat depinde foarte mult de turism pentru veniturile sale, a autorizat această acţiune în justiţie, estimând că ordinul iniţial de suspendare este “ilegal”.


Citeşte şi: Mike Pompeo S-A ANGAJAT la Fox News – Black News

“Trebuie să permitem companiilor noastre de croazieră şi angajaţilor acestora să se întoarcă la muncă şi în siguranţă pe mare”, a declarat el într-un comunicat.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a ordonat suspendarea croazierelor naţionale în martie 2020 în faţa pandemiei.

“Să fim clari, nicio lege federală nu autorizează CDC să impună la nesfârşit închiderea la nivel naţional a unui întreg sector economic. Această acţiune în justiţie este necesară pentru a-i proteja pe locuitorii Floridei de abuzul de putere al guvernului federal şi de daunele economice ce rezultă pentru statul nostru”, a declarat acest susţinător ferm al fostului preşedinte Donald Trump (2017-2021), considerat de asemenea un posibil candidat pentru următoarele alegeri prezidenţiale.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un magazin din Texas – VIDEO – Black News

DeSantis încearcă în permanenţă să pună capăt tuturor măsurilor de lockdown legate de COVID-19 şi nu a făcut niciodată obligatorie purtarea măştii în statul său.

Potrivit experţilor, acţiunea în justiţie este sortită eşecului.

Florida a înregistrat de la începutul epidemiei aproape 34.000 de morţi la o populaţie de 22 milioane de locuitori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană,...

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat Proiectul Republicii Moldova, care a fost depus împreună cu colegii din România și din...

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă Guvernul a dispus alocarea banilor din Fondul de Urgență pentru susținerea populației...

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică îndeamnă consumatorii să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.