X

Florida dă în judecată guvernul federal şi pune tunurile pe CDC: ‘Vrem reluarea croazierelor!’

Statul american Florida a atacat în justiţie guvernul federal american pentru a cere reluarea croazierelor, întrerupte de la debutul pandemiei provocate de coronavirus, a anunţat joi biroul guvernatorului, citat vineri de France Presse, potrivit agerpres.

Guvernatorul, republicanul Ron DeSantis, al cărui stat depinde foarte mult de turism pentru veniturile sale, a autorizat această acţiune în justiţie, estimând că ordinul iniţial de suspendare este “ilegal”.

Citeşte şi: Mike Pompeo S-A ANGAJAT la Fox News – Black News

“Trebuie să permitem companiilor noastre de croazieră şi angajaţilor acestora să se întoarcă la muncă şi în siguranţă pe mare”, a declarat el într-un comunicat.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a ordonat suspendarea croazierelor naţionale în martie 2020 în faţa pandemiei.

“Să fim clari, nicio lege federală nu autorizează CDC să impună la nesfârşit închiderea la nivel naţional a unui întreg sector economic. Această acţiune în justiţie este necesară pentru a-i proteja pe locuitorii Floridei de abuzul de putere al guvernului federal şi de daunele economice ce rezultă pentru statul nostru”, a declarat acest susţinător ferm al fostului preşedinte Donald Trump (2017-2021), considerat de asemenea un posibil candidat pentru următoarele alegeri prezidenţiale.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un magazin din Texas – VIDEO – Black News

DeSantis încearcă în permanenţă să pună capăt tuturor măsurilor de lockdown legate de COVID-19 şi nu a făcut niciodată obligatorie purtarea măştii în statul său.

Potrivit experţilor, acţiunea în justiţie este sortită eşecului.

Florida a înregistrat de la începutul epidemiei aproape 34.000 de morţi la o populaţie de 22 milioane de locuitori.

Tags: Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC)croaziereDonald TrumpfloridaRon DeSantisSUA
Categorii: Știrile zilei